Ексклюзиви
неділя, 23 червня 2024 20:45

Як приготувати курячу соковиту пікату, перед якою не можливо встояти
5

Якщо ви шукали швидку, смачну, поживну вечерю, яку можна було б приготувати за півгодини, цей простий рецепт курячої пікати ідеально підійде.

Його готують із соковитих курячих грудок, приготованих у насиченому маслянистому соусі з лимона та каперсів, якому неможливо встояти, пише cookist.

Автор: Фото: cookist
  Куряча Піката: найкращий рецепт популярної італо-американської страви
Куряча Піката: найкращий рецепт популярної італо-американської страви

Куряча піката – це сенсаційна страва, яка, як кажуть, була імпортована італійськими іммігрантами до Америки в 1930-х роках. Насправді італійське слово piccata в перекладі з англійської означає "шпиговане" для позначення нарізаного м'яса, яке подають у насиченому соусі, щоб було смачніше.

Це ідеальний варіант для зайнятих будніх вечорів, коли ви налаштовані на смачну, вишукану вечерю, але не хочете проводити години на кухні. Подавайте свою домашню курячу пікату з різотто, картоплею та великою кількістю часникового хліба, щоб ви могли витерти весь смачний лимонно-каперсовий соус.

Інгредієнти

Великі курячі грудки без кісток і шкіри - 2 шт.

Сіль та чорний перець за смаком

Борошно - 1/2 склянки

Оливкова олія

Часник рублений 4-5 зубчиків

Вино біле сухе -1/3 склянки

Порізані каперси -1 ст.л

Масло вершкове кубиками - 4 столові ложки

Свіжовидавлений лимонний сік - 2 ст.л

Нарублена петрушка та дольки лимону для подачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідея для легкої вечері: як швидко приготувати курку в імбирному соусі

Розріжте курку навпіл поперек, щоб вийшло 4 частини.

Автор: Фото: cookist
  Куряча Піката: найкращий рецепт популярної італо-американської страви
Куряча Піката: найкращий рецепт популярної італо-американської страви

Акуратно відбийте. Приправте обидві сторони сіллю та перцем. Обваляйте курку в борошні.

Розігрійте 2 столові ложки олії в сковороді на середньому сильному вогні. Смажте курку протягом двох хвилин, потім переверніть грудку і готуйте ще 30-45 секунд. Викладіть на тарілку.

Автор: Фото: cookist
  Куряча Піката: найкращий рецепт популярної італо-американської страви
Куряча Піката: найкращий рецепт популярної італо-американської страви

Зменшіть вогонь і обсмажте часник до золотистого кольору. Перемішайте каперси.

Автор: Фото: cookist
  Куряча Піката: найкращий рецепт популярної італо-американської страви
Куряча Піката: найкращий рецепт популярної італо-американської страви

Влийте вино. Варіть 3 хвилини. Влийте пів склянки води та масло. Варити 1 хвилину.

Покладіть курку назад в сковорідку. Готуйте ще 2 хвилини, поки курка не стушиться і соус не загусне.

Автор: Фото: cookist
  Куряча Піката: найкращий рецепт популярної італо-американської страви
Куряча Піката: найкращий рецепт популярної італо-американської страви

Зніміть сковороду з вогню і вичавіть лимонний сік.

Подавайте курку з гарніром. Прикрасьте петрушкою та дольками лимона.

Усі, хто знається на готуванні курки, знають, що краще брати м'ясо молодої птиці. Курку, якій більше двох років, доводиться варити дуже довго, щоб м'ясо стало м'яким.

Для того, щоб зварити стару курку, зазвичай йде понад дві години. А на півня можна витратити аже до п'яти годин. Gazeta.ua дізнавалась, як значно пришвидшити цей процес.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати курячу соковиту пікату, перед якою не можливо встояти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути