Чистка гарбуза часто здається складним завданням.
Його тверда шкірка вимагає зусиль і терпіння.
Проте є кілька простих способів, які допоможуть швидко почистити гарбуз та уникнути безладу на кухні.
Як швидко почистити гарбуз від твердої шкірки
Замочіть гарбуз. Для цього потрібно залити гарбуз на ніч чи на 12 год. водою. Щоб вода його повністю покрила, гарбуз можна зверху чимось притиснути. Після такого замочування шкірка стане м'якою і для того, щоб почистити гарбуз не потрібно буде прикладати багато зусиль.
Щоб швидко почистити гарбуз, його можна попередньо запекти в духовці чи мікрохвильовій печі. Можна навіть цілим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стане перлиною осіннього столу: як зафарширувати гарбуз сиром, овочами та спеціями
Духовку розігрівають до 180 градусів, і тримають в ній гарбуз 10 хв. За цей час шкірка стане м'якшою і її можна буде зняти ножем.
Деякі господині рекомендують спочатку порізати гарбуз на частини та покласти їх шкірою вниз у розігріту до 180 градусів духовку.
Щоб запекти гарбуз в мікрохвильовій печі, зробіть на ньому декілька проколів виделкою, а потім поставте в мікрохвильову піч всього на 5-10 хв. Після цього дістаньте його та очистить.
Гарбуз є скарбом осені для кулінарів. Його можна використовувати в різних стравах, від супів до десертів.
Якщо хочете здивувати близьких незвичними стравами, спробуйте приготувати гарбуз у сметанному соусі. Цей овоч додасть вашому меню яскравих фарб і незабутнього смаку.
Коментарі