Кулінарний конкурс для незрячих "Галицька господиня" відбувся у Львові. Кулінари з вадами зору готували кондитерські вироби: торти і тістечка.
У конкурсі було 15 учасників, серед них двоє чоловіків. Свої роботи вони представили у приміщенні спецбібліотеки ім. Т. Г. Шевченка Українського товариства сліпих (УТОС).
Подібний захід у Львові проходить 14-й рік поспіль.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торт у вигляді вазону – мама в декреті розпочала бізнес на солодощах
"У попередні роки було по 20 учасників, цього разу менше у зв'язку із карантином. Зазвичай готували закуски і різноманітні салати, хоч у перші роки теж робили солодощі. Я точно знаю, що учасники конкурсу це все самі готують, бо ми часто збираємось у неформальній обстановці і куштуємо торти і пироги, які вони самі випікають. А оскільки брати участь в конкурсі почали і чоловіки, то задумуємось над тим, щоб його перейменувати", - розповіла у коментарі Gazeta.ua голова правління Львівської обласної організації УТОС Любов Кукурудза.
Переможців обирали за двома основними критеріями – зовнішній вигляд та смак. Також оцінювали складність виробу і креативність. Серед жюрі були зокрема власниця одного із ресторанів Лідія Лукович та завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури Марія Паска.
Призи отримали всі учасники конкурсу. Ті, хто посів перші три місця отримали блендери.
"Львівська територіальна організація "Українське товариство сліпих" налічує близько 650 осіб з порушенням зору 1 та 2 груп. Свою діяльність провадить з листопада 1939 року як осередок незрячих на Львівщині, а з 1959 року — як окремий структурний підрозділ Всеукраїнської організації УТОСу.
Коментарі