середа, 14 квітня 2021 20:06

Торт у вигляді вазону – мама в декреті розпочала бізнес на солодощах
6

На створення торта вінничанка витрачає в середньому добу. Під час карантину почали купувати невеликі торти
Фото: Фото надано Оленою Бойко
На створення торта вінничанка витрачає в середньому добу. Під час карантину почали купувати невеликі торти
На створення торта вінничанка витрачає в середньому добу. Під час карантину почали купувати невеликі торти
На створення торта вінничанка витрачає в середньому добу. Під час карантину почали купувати невеликі торти
На створення торта вінничанка витрачає в середньому добу. Під час карантину почали купувати невеликі торти

Вінничанка Олена Бойко навчилася готувати солодощі, як пішла у декрет. Зараз робить торти та оригінальну випічку на замовлення.

"Почалося все у декретній відпустці. Почала з мусових тортів. На той час не потрібно було великих вкладень. На старт купила кілька силіконових форм і продукти. Спочатку пекла для сім'ї, коли почало виходити гарно, почала брати замовлення", — розказує Олена.

В середньому кілограм торту коштує від 300 гривень, в залежності від складності. Іноді жінка експерементує і створює цікаві вироби.

"На восьме березня пропонували торти у вигляді вазонів. Технологія приготування там проста, колись підгледіла в інтернеті. А от вигляд вражає, бо виглядає, ніби справжній вазон", - додає майстриня.

Часто замовляють торти у вигляді героя мультика або комп'ютерних ігор. Тоді Олена шукає героя в інтернеті і створює відповідний ескіз.

"У кондитерстві тренди ледь не щодня змінюються. Коли я починала, були в моді кремові квіти. Мастика тоді відійшла на задній план, а тепер повертається. Зараз і мусові тортики вже менш популярні", — розповідає жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли можна подати заявку на отримання "карантинних" 8 тис. грн

Каже, що через карантин клієнтів поменшало.

"Попит на кондитерські вироби в період карантину впав на 30 %. Люди почали замовляти менші за розміром торти, адже на святах менше гостей. Стараюся пристосовуватися, печу торти вагою від 850 г, якраз на сім'ю", — говорить кондитерка.

Свої мусові торти жінка продає виключно через інтернет. Вона створила сторінку в інстаграмі, де можна побачити готові роботи та зробити замовлення.

"Через інтернет продавати складніше, бо картинка не передає смаку. Велику роль грає "сарафанне радіо", коли хтось у когось на святі спробував мій виріб і захотів собі такий же замовити. Деякі клієнти по кілька років уже зі мною, і це спонукає працювати ще краще", — каже Олена.

У Києві створили символічну страву для приманювання туристів. Називається Kyiv Pie. Цей пиріг має стати там ж популярним, як і "Київський торт" чи котлета по-київськи.

Kyiv Pie – це невеликий пиріг круглої форми на бездріжджовому тісті з різними начинками, як солоними, так і солодкими. Поки що доступні пироги з селерою, осетром і яловичим лівером.

Зараз ви читаєте новину «Торт у вигляді вазону – мама в декреті розпочала бізнес на солодощах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути