У багатьох людей мартіні асоціюється з розкішшю та високим статусом. Але часто звучать невдоволені відгуки на адресу цього напою через різкий запах трав та спецій. Щоб зробити його ніжнішим, варто за основу взяти яблучний сік.
"Мартіні люблю за ніжний смак. Легко п'ється і на наступний день гарне самопочуття, - каже харків'янка Кароліна Крошко. - Готую його завжди коли збираємось із подругами. Виходит дешево і смачно".
Інгредієнти:
Білий вермут - 40 мл
Горілка - 70 мл
Сік яблучний - 1 склянка
Кориця - 1 паличка
Цукрова пудра - 3 ч. л
Лимон - 1 шматок
Лід - за смаком
Приготування:
В графин налити вермут, горілку та яблучний сік. Перемішати.
Додати корицю і накрити кришкою, щоб напій настоявся. Поставити в холодильник на одну ніч.
Потім вийняти паличку кориці і змішати з подрібненим льодом.
Накрити знов кришкою і струсити два рази.
Розлити у високі в келихи для мартіні. Їх перед подачею можна прикрасити.
Краї натерти шматком лимону і опустити келих у тарілку з цукровою пудрою.
Для кращого ефекту цукор можна пофарбувати фруктовим соком або харчовим барвником.
Коментарі