З яблук можна пекти не тільки штруделі та пиріжки. Якщо поєднати ці фрукти зі збитими білками - вийде кондитерський шедевр, який може зробити кожен.
Цей рецепт розповіла Руслана Грабівчук із села Пасічна Надвірнянського району Івано-Франківської області.
"Мій яблучний пиріг — далекий родич шарлотки. Але на смак пухкіший завдяки шубі зі збитих білків. Пиріг стає зарум'янений і хрусткий, коли білки підсихають у духовці", - уточнює Руслана Грабівчук.
Інгредієнти:
250 г маргарину
170 г цукру
4 яйця
4 ст. л. сметани
1 ч. л. соди
500 г борошна
1 кг яблук
1 ч. л. коньяку
1 ч. л. кориці
Приготування:
1. Розтерти маргарин, цукор і жовтки. Білки поставити в холодильник.
2. У тісто додати сметану та гашену оцтом соду. Сипнути борошно та замісити тісто. Відірвати жменю його і покласти в морозильну камеру на півгодини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяне печиво: 15 ідей приготування солодощів
3. Очистити яблука, вийняти серцевину, нарізати кубиками. У каструлі змішати 5 ст. л. цукру та 4 ст. л. води. Поставити на вогонь, щоб розчинився цукор. У сиропі варити яблука 15 хв. Вода і яблучний сік повинні трохи випаруватися.
Для аромату налити коньяку. Вимкнути вогонь і залишити яблука, щоб трохи охолонули.
4. Деко застелити папером для випічки. Викласти тісто, а на нього — яблучну начинку. Посипати корицею та викласти збиті білки на яблука. Натерти тісто з морозилки на крупній тертці.
5. У розігрітій духовці пекти 40 хв. при 180 градусах. Пиріг охолодити, а тоді вже різати.
Різдвяні кекси - обов'язкова випічка для родинних посиденьок на свята.
Англійські господині починають готувати різдвяну випічку ще задовго до свята. Деякі інгредієнти, такі як: курага, чорнослив, родзинки, фініки, вишня, шматочки ананаса — витримуються в ромі або коньяку і з додаванням спецій приблизно тиждень. Їх необхідно помішувати час від часу, щоб ягоди і фрукти рівномірно просочувалися.
Коментарі