понеділок, 13 січня 2020 10:16

Яблучна випічка: пиріг печуть під пухкою подушкою

З яблук можна пекти не тільки штруделі та пиріжки. Якщо поєднати ці фрукти зі збитими білками - вийде кондитерський шедевр, який може зробити кожен.

  Руслана Грабівчук пиріг пече з карамелізованих яблук
Руслана Грабівчук пиріг пече з карамелізованих яблук

Цей рецепт розповіла Руслана Грабівчук із села Пасічна Надвірнянського району Івано-Франківської області.

"Мій яблучний пиріг — далекий родич шарлотки. Але на смак пухкіший завдяки шубі зі збитих білків. Пиріг стає зарум'янений і хрусткий, коли білки підсихають у духовці", - уточнює Руслана Грабівчук.

Інгредієнти:

250 г маргарину

170 г цукру

4 яйця

4 ст. л. сметани

1 ч. л. соди

500 г борошна

1 кг яблук

1 ч. л. коньяку

1 ч. л. кориці

Приготування:

1. Розтерти маргарин, цукор і жовтки. Білки поставити в холодильник.

2. У тісто додати сметану та гашену оцтом соду. Сипнути борошно та замісити тісто. Відірвати жменю його і покласти в морозильну камеру на півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяне печиво: 15 ідей приготування солодощів

3. Очистити яблука, вийняти серцевину, нарізати кубиками. У каструлі змішати 5 ст. л. цукру та 4 ст. л. води. Поставити на вогонь, щоб розчинився цукор. У сиропі варити яблука 15 хв. Вода і яблучний сік повинні трохи випаруватися.

Для аромату налити коньяку. Вимкнути вогонь і залишити яблука, щоб трохи охолонули.

4. Деко застелити папером для випічки. Викласти тісто, а на нього — яблучну начинку. Посипати корицею та викласти збиті ­білки на яблука. Натерти тісто з морозилки на крупній тертці.

5. У розігрітій духовці пекти 40 хв. при 180 градусах. Пиріг охолодити, а тоді вже різати.

  Руслана Грабівчук пиріг пече з карамелізованих яблук
Руслана Грабівчук пиріг пече з карамелізованих яблук

Різдвяні кекси - обов'язкова випічка для родинних посиденьок на свята.

Англійські господині починають готувати різдвяну випічку ще задовго до свята. Деякі інгредієнти, такі як: курага, чорнослив, родзинки, фініки, вишня, шматочки ананаса — витримуються в ромі або коньяку і з додаванням спецій приблизно тиждень. Їх необхідно помішувати час від часу, щоб ягоди і фрукти рівномірно просочувалися.

Зараз ви читаєте новину «Яблучна випічка: пиріг печуть під пухкою подушкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути