Іноземці, які приїжджають в Україну, пізнають її насамперед через кухню. Серед страв, які можуть зробити нашу кулінарію популярною за кордоном, є борщ, вареники, бануш, полтавські галушки і львівський сирник.
Про це Gazeta.ua розповів Олександр Абрамов, столичний шеф-кухар і фіналіст кулінарного шоу "МайстерШеф. Професіонали".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка в Нью-Йорку вчить місцевих ліпити вареники
"Нашу кухню можуть зробити популярною вареники. Їх можна робити з різним тістом і начинкою. Вареники знають за кордоном, бо чимось подібні до страв китайської та італійської кухні. Так само прославити українську кухню може наш бануш, який готують на Західній Україні. А львівський сирник та полтавські галушки можуть скласти достойну конкуренцію популярним закордонним стравам. Ще іноземці люблять сало. Часто просять привезти його за кордон. Кажуть, що в Україні воно найсмачніше", - розповів Олександр Абрамов.
Найпопулярнішою українською стравою за кордоном називає червоний борщ.
"Серед перших страв найчастіше замовляють борщ. Я в цьому переконався, коли працював в одному із закладів Словенії. В Україні в різних регіонах його варять по-своєму. На Сході борщ буде з одним смаком. А вже навіть в сусідніх областях борщ може бути зовсім інший. Я виріс в Донецьку. Моя бабуся варила борщ з буряковим квасом та смаженими карасиками. Так готують на Полтавщині, звідки вона родом. Це неймовірно смачно. У Західній Україні додають гриби, копчене сало та копчені груші", - зазначив Абрамов.
Від сніданку залежить не лише продуктивність, але й настрій. Тому він має бути корисний, смачний, ситний та швидкий у приготуванні. Поділились 3 простими корисними стравами, які зроблять день вдалим і активним.
Коментарі