четвер, 04 лютого 2021 14:58

5 страв, які зроблять українську кухню популярною за кордоном

Автор: Фото надане Олександром Абрамовим
  Олександр Абрамов, столичний шеф-кухар і фіналіст кулінарного шоу «Майстер Шеф професіонали»: "Серед страв, які можуть зробити українську кулінарію популярною за кордоном є борщ, вареники, бануш, полтавські галушки і львівський сирник".
Олександр Абрамов, столичний шеф-кухар і фіналіст кулінарного шоу «Майстер Шеф професіонали»: "Серед страв, які можуть зробити українську кулінарію популярною за кордоном є борщ, вареники, бануш, полтавські галушки і львівський сирник".

Іноземці, які приїжджають в Україну, пізнають її насамперед через кухню. Серед страв, які можуть зробити нашу кулінарію популярною за кордоном, є борщ, вареники, бануш, полтавські галушки і львівський сирник.


Про це Gazeta.ua розповів Олександр Абрамов, столичний шеф-кухар і фіналіст кулінарного шоу "МайстерШеф. Професіонали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка в Нью-Йорку вчить місцевих ліпити вареники

"Нашу кухню можуть зробити популярною вареники. Їх можна робити з різним тістом і начинкою. Вареники знають за кордоном, бо чимось подібні до страв китайської та італійської кухні. Так само прославити українську кухню може наш бануш, який готують на Західній Україні. А львівський сирник та полтавські галушки можуть скласти достойну конкуренцію популярним закордонним стравам. Ще іноземці люблять сало. Часто просять привезти його за кордон. Кажуть, що в Україні воно найсмачніше", - розповів Олександр Абрамов.

Найпопулярнішою українською стравою за кордоном називає червоний борщ.


"Серед перших страв найчастіше замовляють борщ. Я в цьому переконався, коли працював в одному із закладів Словенії. В Україні в різних регіонах його варять по-своєму. На Сході борщ буде з одним смаком. А вже навіть в сусідніх областях борщ може бути зовсім інший. Я виріс в Донецьку. Моя бабуся варила борщ з буряковим квасом та смаженими карасиками. Так готують на Полтавщині, звідки вона родом. Це неймовірно смачно. У Західній Україні додають гриби, копчене сало та копчені груші", - зазначив Абрамов.

Від сніданку залежить не лише продуктивність, але й настрій. Тому він має бути корисний, смачний, ситний та швидкий у приготуванні. Поділились 3 простими корисними стравами, які зроблять день вдалим і активним.

Зараз ви читаєте новину «5 страв, які зроблять українську кухню популярною за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути