
Дієтолог Наталія Самойленко розкрила шокуючу правду про каші, яка змусить переглянути свій раціон.
Молочні каші добре сприяють розвитку і росту в дитячому віці. А от дорослі завдяки їм можуть рости лише в ширину, передає 1+1.
Манка. До найбільш шкідливих каш на молоці варто віднести манну крупу. Калорійність крупи приготованої на молоці перевищує енергетичну цінність деяких десертів і провокує стрибки інсуліну в крові.
До прикладу, в 100 г манної каші — 173 ккал. У 100 г шоколадного пудинга — 150 ккал.
Білий рис. Ця високовуглеводна крупа не містить в собі нічого корисного. У білому шліфованому рисі повністю відсутні вітаміни, мікроелементи і клітковина.
Інша справа — неочищений, бурий рис. За своїми властивостями - це інший продукт, корисний для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і вагою. Але не варто забувати, що навіть каші з нешліфованого рису потрібно їсти в дозованій кількості. Їхня калорійність все одно доволі висока.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 кавових напоїв: користь, шкода та калорійність
Глютенові крупи. Мова про вівсяну, перлову і ячну крупу. Білок злакових - глютен, небезпечний для людей, які його не переносять. Виявити несприйняття глютену у себе не складно. Якщо після вживання перерахованих каш виникає дискомфорт в кишечнику, здуття або біль у суглобах, значить глютен зі свого раціону вам краще виключити.
Також підтвердити наявність або відсутність генетичного несприйняття білка злакових можна у лабораторії, здавши імунологічні аналізи.
Дієтологиня назвала три основні умови, коли рупи будуть корисні.
1. Обирати потрібно лише цільнозернові каші. Комбінувати їх та з овочами, а не з м'ясом.
2. Вживати їх потрібно у першій половині дня в невеликій кількості.
3. Їсти краще різні каші, і не зловживати однією, улюбленою.
Вівсянка захищає печінку від алкоголю. До такого висновку дійшли вчені Делійського університету. Захисні властивостей вівса проявилися в експериментах на лабораторних мишах.
Коментарі
1