Скуштувати солодощі можна, придбавши їх у магазині. А можна докласти зовсім трішки зусиль, щоб приготувати смачні десерти власноруч.
Вівсяно-кавові трюфелі
Інгредієнти:
фініки - 15 шт.
вівсяні пластівці - 4 ст. л.
кокосова стружка - 2 ст. л.
кокосове масло - 2 ст. л.
какао-порошок - 2 ст. л.
щіпка ваніліну або насіння ванілі 1/2 стручка
мелений кардамон, кориця або мускатний горіх -1/2 ч. л.
еспресо - 30 мл
Приготування:
Змішати всі інгредієнти в чаші блендера і збити протягом хвилини, використовуючи пульсуючий режим.
Перекласти суміш в миску і залишити в холодильнику на 10 хвилин.
Сформувати 15-20 невеликих круглих цукерок. Обваляти за бажанням в какао, стружці кокоса, крихті мигдалю або волоського горіха.
Зберігати в холодильнику або морозильній камері в щільно закритому пластиковому контейнері.
Цукерки з фініками і мигдалем
Інгредієнти:
фініки - 20 шт.
ванільний екстракт - 1/2 ч. л.
мигдаль - 1 чашка
кокосова стружка - 1/3 чашки
сіль - дрібка
кориця - 1 ч. л.
мигдаль (для обсипання)
мед - 1 ч. л.
Приготування:
Сирий мигдаль висипати в чашу блендера і збити протягом 15 хвилин - спочатку мигдаль перетвориться з суху крихту, але з часом стане нагадувати пасту, а після 10 хвилин - крем.
Прибрати суміш з блендера в окремий посуд і додати трохи солі, кокосового масла або меду - все за смаком.
У блендері змішати фініки і ванільний екстракт, збивати, поки маса не стане однорідною.
Додати стружку кокоса, збитий мигдаль, какао, корицю, сіль і ще раз добре збити.
Руками сформувати кульки і обваляти готові цукерки в какао, рубаному мигдалі або стружці кокоса. Охолодити в холодильнику мінімум годину.
Зберігати в холодильнику в пластиковому контейнері.
Цукерки з кунжуту з медом
Інгредієнти:
Кунжут - 350 г
Мед - 250 г
Сік лимонний - 2 ч. л.
Приготування:
1. Висипати насіння кунжуту на деко і запекти при 170 С, до золотистого кольору.
2. Мед розігріти на водяній бані, змішати з лимонним соком.
3. Всипати кунжут і перемішати до отримання однорідної маси, злегка обсмажити.
4. Як тільки суміш почне остигати, але при цьому буде ще м'якою, розділити її на рівні частини і сформувати кульки.
Вівсяні тістечка
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 1 скл і 3/4.
волоські горіхи - 1 скл.
розпушувач - 1/2 ч. л.
сіль - 1/4 ч. л.
мелена кориця - 1/2 ч. л.
мелений імбир - 1/4 ч. л.
терта морква або гарбуз - 3/4 скл.
кокосова стружка - 1/2 скл.
банан - 2 шт.
фініки без кісточок - 4-5 шт.
рідкий мед - 1/4 скл.
рослинна олія - 1 ст. л.
Приготування:
Подрібнити в кухонному комбайні 1 стакан вівсяних пластівців і половину волоських горіхів.
Додати корицю, імбир, сіль, розпушувач, залишилися вівсяні пластівці, рубані горіхи, терту моркву / гарбуз і кокосову стружку.
Подрібнити в кухонному комбайні фініки разом з бананами, маслом і медом / сиропом.
Додати масу до сухої суміші.
Добре перемішати і сформувати невеликі кульки і злегка їх приплюснути (16-18 шт).
Перекласти на деко.
Випікати близько 15-20 хвилин.
Коментарі