Запечене м'ясо на вечері завжди є коронною стравою. Його аромат пробуджує апетит, а золота скоринка радує око. Хрустка зовні та соковита всередині яловичина прекрасно смакує як гарячою так і холодною. Поєднувати її можна будь з чим. Головне, готувати з любов'ю.
Яловичина в апельсиново-оливковій соусі
Інгредієнти:
Оливки 70 г
Апельсини 1 шту
Петрушка 20 г
Філе яловиче 700 г
Мед 1 ст л
Оцет винний 3 ст л
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Оливкова олія ¼ склянки
Часник 2 зубчики
Цибуля ½ головки
Приготування:
Нарізати дрібно цибулю, зелені оливки - кружальцями. Апельсин очистити, нарізати на філе, а філе - на маленькі кубики.
Збити разом мед і оцет в мисці, приправити сіллю і перцем. Продовжуючи збивати, повільно влити олію.
Додати цибулю, видавити часник, додати оливки, апельсини і подрібнену петрушку; відставити убік.
Філе яловичини приправити сіллю і перцем і обсмажити на оливковій олії, на розпеченій сковороді.
Перекласти на тарілку, накрити фольгою; дати настоятися 10 хвилин до нарізки.
Перед подачею нарізати філе на скибочки і викласти на широку тарілку.
Полити соусом і прикрасити гілочками петрушки.
Тушкована яловичина з червоним вином і цедрою апельсина
Інгредієнти:
Філе яловиче 900 г
Оливкова олія 2 ст. л.
Цибуля 450 г
Морква 450 г
Червоне сухе вино 750 мл
Сіль 2 ч. л.
Апельсини 1 штука
Перець чорний мелений 1 чайна ложка
Приготування:
Великий шматок яловичого філе помастити сіллю з перцем і помістити у велику каструлю або глибоку сковороду з розпеченим маслом.
Обсмажити м'ясо з усіх боків на середньому вогні (8-10 хвилин) і викласти на тарілку.
Туди де було м'ясо, покласти крупно нарізану цибулю і моркву, 3/4 чайної ложки солі, 1/2 ложки перцю і пасеруйте 8-10 хвилин.
Потім туди ж додати червоне вино і шкірку апельсина, нарізану тонкими часточками (1 см завтовшки).
Довести рідину до кипіння і покласти в неї м'ясо.
Знову довести до кипіння і, накривши каструлю кришкою, зняти з вогню.
Через 5 хвилин поставити каструлю на середню полицю в духовку, розігріту до 175 градусів. Гасіть м'ясо під кришкою. Час приготування - 2-3 години.
Готову яловичину розділіть на порції. Подавайте з овочами, в яких вона тушілась.
Яловичина, маринована в ківі, запечена в рукаві
Інгредієнти:
1 кг яловичини
Спеції: перець чорний, білий, чилі; паприка; коріандр; насіння гірчиці; паприка - всього 0,5 ч.л.
Сіль за смаком
Часник - 1,5 головки
Гірчиця - 2 ст.л.
Соус ткемалі - 2 ст.л.
Ківі - 1 шт.
Приготування:
Часник чистити і великі зубчики розрізати вздовж.
Ківі потерти на крупній тертці.
На м'ясі зробити глибокі надрізи ножем. Посолити і поперчити.
Нашпигувати часником.
Для маринаду в окремий посуд покласти гірчицю та ткемалі. Видавлити часник, що залишився. Додати спеції і натертий ківі. Ретельно перемішати.
Читайте також: Курячі грудинки фарширують в'яленими помідорами і шпинатом
Добре натерти м'ясо, намагаючись потрапити в усі надрізи.
Покласти м'ясо в рукав і поставити в розігріту духовку. Температура 180 градусів. На 1 кг м'яса потрібна 1 година випічки.
Коментарі