Шеф-кухар з Італії, частий гість кулінарних програм на каналі СТБ, Вінченцо Барба ділиться своїми рецептами страв на грилі.
Переконує, що на вогні можна приготувати не тільки смачний шашлик, а й основну страву та десерт. До речі, шашлик він робить не з м'яса, а з лосося і подає під вершковим соусом.
Картопля запечена в фользі з пломбіром
Інгредієнти:
Картопля - 3 шт.
Часник - 3 зубчики
Сіль, перець - за смаком
Розмарин, фенхель - щіпка
Цедра лимона - за смаком
Пломбір - 3 ст. л.
Масло вершкове - 3 ч. л.
ПРИГОТУВАННЯ:
Чисту картоплю в шкірці проколоти виделкою в декількох місцях і помастити оливковою олією. Нарізати тонкими часточками часник.
На лист фольги покласти часник, сіль, перець, розмарин, цедру лимона. Зверху викласти картоплю, в середині якої зробити хрестоподібний надріз і викладасти на нього шматок вершкового масла.
Герметично загорнути картоплю в фольгу зі спеціями. Запікати близько 40 хвилин.
Потім обережно відкрити фольгу, на розріз викласти пломбір. Знову акуратно загорнути фольгу і на 3 хвилини залишити картоплю допікатися разом з морозивом на решітці.
Карамелізовані фрукти-гриль з корицею
Інгредієнти:
Яблука - 2 шт.
Груші - 2 шт.
Кориця - 1 ст. л.
Цукор - 4 ст. л.
ПРИГОТУВАННЯ
У вимитих фруктів вирізати серцевину. Нарізатио фрукти тонкими пластинами і полити лимонним соком. Засипати їх в харчовій пакет і додати цукор, корицю. Перемішати в пакеті.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліза Глінська вчить готувати рибний пиріг з хрусткою скоринкою
Шматочки яблук і груш викласти на гриль. Обсмажити з двох боків до утворення золотистої карамельної скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку.
Лосось на грилі з вершковим соусом
Інгредієнти:
Стейк лосося (сьомги або форелі) - 3 шт.
Лимони - 3 шт.
Чорний бальзамічний оцет - 3 ст. л.
Часник - 1 зубчик
Чебрець - 0,5 ч. л. сухого або свіжого
Чорний мелений перець
Вершкове масло -120 г
Лимонний сік - 1 ст. л.
Сухий фенхель - 1 ч. Л.
Часник - 1 зубчик
Сливки (33%) - 225 мл
Куркума - 1 ч. л.
ПРИГОТУВАННЯ
Готуємо маринад.
Змішати чорний бальзамічний оцет, часник, свіжий чебрець, чорний мелений перець, сіль. Рибні стейки помастити маринадом і залишити на 15 хвилин. Потім обсушити. Лимони нарізати тонкими кружечками. Викласти їх на решітку, зверху - рибу і знову - лимон. Запікати рибу з двох сторін близько 10 хвилин.
Готуємо вершковий соус.
Вершкове масло, лимонний сік, фенхель, лимонний сік, видавлений часник нагріти на слабкому вогні, поки масло не розплавиться.
Додати вершки, куркуму, сіль. Через кілька хвилин, коли вершки загустіють - зняти з вугілля.
Рибний стейк полити соусом.
Коментарі