вівторок, 17 жовтня 2017 13:13

3 нові страви з гарбуза, які легко готуються

У сезон гарбуза якраз час поекспериментувати із стравами з нього. Вони готуються легко і виглядають ароматними та яскравими. Це настільки універсальний продукт, що з ним виходять смачними, як перші страви, так і запіканки, випічка та десерти.

Запечений гарбуз із сиром та французькою гірчицею

Автор: edinstvennaya.ua
 

Інгредієнти:

500 г гарбуза

1 ст. л. олії

100 г твердого сиру

сіль, перець (за смаком)

2 зубчики часнику

кілька гілочок петрушки

2 ст. л. французької гірчиці

Приготування:

Гарбуз помити, шкірку обрізати і нарізати великими кубиками. Додати сіль, перець і олію, добре перемішати.

Перекласти гарбуз у форму для запікання. Додати роздавлені зубки часнику і посипати тертим сиром. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 20-25 хвилин.

Перед подачею на стіл посип подрібненою петрушкою.

Мармурова сирна запіканка з гарбузом

Автор: ivona.bigmir.net
 

Інгредієнти:

сир 500 г

цукор 100 г

крохмаль кукурудзяний 1 ст.л

яйця 2 шт.

Для гарбузової частини:

гарбузове пюре 500 г

яйця 2 шт.

крохмаль кукурудзяний 1 ст.л.

цукор 100 г

цедра одного апельсина

Приготування:

У блендері подрібнити сир і цукор, додати яйця і крохмаль.

Гарбуз помити, загорнути у фольгу і запікати близько години, остудити і вийняти ложкою м'якоть.

Гарбузове пюре, цукор і апельсинову цедру подрібнити блендером. Додати яйця і крохмаль, перемішати.

Роз'ємну форму змастити маслом і застелити пергаментом. У центр форми викладати по черзі сирну і гарбузову масу. Запікати 50 хвилин при температурі 180 С. Перед подачею повністю остудити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-50 найсмачніших страв з усього світу

Печеня з яловичини з гарбузом і пивом

Автор: ivona.bigmir.net
 

Інгредієнти:

яловичина 450 г

вершкове масло 30 г

червона цибуля 4 шт.

половина середньої гарбуза

морква 200 г

пиво ​​340 мл

часник 5 зубчиків

мускатний горіх щіпка

лавровий лист 2 шт.

паличка кориці 1 шт.

цукор за смаком

сіль, перець за смаком

Приготування:

Нарізати яловичину на невеликі шматки і посипати сіллю та перцем. Розтопити вершкове масло на середньому вогні і додати м'ясо. Готувати 10 хвилин до рум'яної скоринки.

Нарізати очищені цибулини на великі кубики і додати до м'яса. Готувати ще 5 хвилин і налити пиво.

Додати гвоздику на сковороду разом з мускатним горіхом, лавровим листом і паличкою кориці. Довести до кипіння.

Насипати сіль, перець і цукор за смаком. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 2 години. Додати моркву і тушкувати ще півгодини, перш ніж додавати гарбуз. Тоді тушкувати ще півгодини.

Зараз ви читаєте новину «3 нові страви з гарбуза, які легко готуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути