У сезон гарбуза якраз час поекспериментувати із стравами з нього. Вони готуються легко і виглядають ароматними та яскравими. Це настільки універсальний продукт, що з ним виходять смачними, як перші страви, так і запіканки, випічка та десерти.
Запечений гарбуз із сиром та французькою гірчицею
Інгредієнти:
500 г гарбуза
1 ст. л. олії
100 г твердого сиру
сіль, перець (за смаком)
2 зубчики часнику
кілька гілочок петрушки
2 ст. л. французької гірчиці
Приготування:
Гарбуз помити, шкірку обрізати і нарізати великими кубиками. Додати сіль, перець і олію, добре перемішати.
Перекласти гарбуз у форму для запікання. Додати роздавлені зубки часнику і посипати тертим сиром. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 20-25 хвилин.
Перед подачею на стіл посип подрібненою петрушкою.
Мармурова сирна запіканка з гарбузом
Інгредієнти:
сир 500 г
цукор 100 г
крохмаль кукурудзяний 1 ст.л
яйця 2 шт.
Для гарбузової частини:
гарбузове пюре 500 г
яйця 2 шт.
крохмаль кукурудзяний 1 ст.л.
цукор 100 г
цедра одного апельсина
Приготування:
У блендері подрібнити сир і цукор, додати яйця і крохмаль.
Гарбуз помити, загорнути у фольгу і запікати близько години, остудити і вийняти ложкою м'якоть.
Гарбузове пюре, цукор і апельсинову цедру подрібнити блендером. Додати яйця і крохмаль, перемішати.
Роз'ємну форму змастити маслом і застелити пергаментом. У центр форми викладати по черзі сирну і гарбузову масу. Запікати 50 хвилин при температурі 180 С. Перед подачею повністю остудити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-50 найсмачніших страв з усього світу
Печеня з яловичини з гарбузом і пивом
Інгредієнти:
яловичина 450 г
вершкове масло 30 г
червона цибуля 4 шт.
половина середньої гарбуза
морква 200 г
пиво 340 мл
часник 5 зубчиків
мускатний горіх щіпка
лавровий лист 2 шт.
паличка кориці 1 шт.
цукор за смаком
сіль, перець за смаком
Приготування:
Нарізати яловичину на невеликі шматки і посипати сіллю та перцем. Розтопити вершкове масло на середньому вогні і додати м'ясо. Готувати 10 хвилин до рум'яної скоринки.
Нарізати очищені цибулини на великі кубики і додати до м'яса. Готувати ще 5 хвилин і налити пиво.
Додати гвоздику на сковороду разом з мускатним горіхом, лавровим листом і паличкою кориці. Довести до кипіння.
Насипати сіль, перець і цукор за смаком. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 2 години. Додати моркву і тушкувати ще півгодини, перш ніж додавати гарбуз. Тоді тушкувати ще півгодини.
Коментарі