Баклажан - універсальний овоч. Його можна маринувати, солити, смажити або запікати. У сезон дозрівання обов'язково варто спробувати хоча б кілька страв. Є кілька рецептів, з якими ви по-новому відкриєте для себе цей корисний овоч. Вони легко урізноманітнять літнє меню. Це відмінні закуска, які точно не залишать байдужим навіть тих, хто не любить баклажани.
Баклажани з часником
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт .
соняшникова олія - 2 ст. л. (1 ст.л. для смаження, 1 ст.л. для заправки)
соус чилі - 4 ст. л
лимонний сік - 2 ст. л .
часник - 2 зуб.
кінза за смаком
сіль за смаком.
Приготування:
Розрізати баклажани уздовж і посолити. Щоб видалити гіркоту, дайте їм постояти 20 хвилин.
Після цього їх можна промити і приступати до приготування. Обсмажити часточки або тонкі смужки на сковороді до золотистого кольору.
Для заправки змішати 1 столову ложку масла з лимонним соком та соусом чилі.
Поставити суміш на вогонь і довести до кипіння. Додати подрібнений часник та обсмажені баклажани.
Датие їм прогрітися в соусі 2-3 хвилини на невеликому вогні.
Фаршировані баклажани по-грецьки
Інгредієнти:
баклажани - 3 кг
морква - 1 кг
болгарський перець - 400 г
петрушка - 100 г
часник - 80 г
сіль за смаком
соняшникова олія за смаком
Приготування:
Помити баклажани. Зробіть надріз довжиною 5 сантиметрів в середній частині кожного овоча.
Відварити їх до готовності і охолодии.
Для начинки натерти моркву на тертці і тушкувати її на розігрітій олії 5 хвилин.
Болгарський перець потрібно нарізати соломкою, а часник пропустити через прес.
Змішати все це в глибокій тарілці, додати дрібно нарізану петрушку.
Посолити і поперчити за смаком, добре перемішати.
Наповнити підготовлені баклажани начинкою. Викласти їх в каструлю, накрити і поставити зверху вантаж. Дати їм постояти 3 дні.
Потім закуску можна їсти або зберігати далі в банках з герметичними кришками.
Баклажани з сиром по-італійськи
Інгредієнти:
баклажани - 900 г
консервовані помідори - 500 мл
пармезан - 80 г
моцарелла - 100 г
базилік -1 пучок
сіль за смаком; чорний перець (мелений) - за смаком
оливкова олія
Приготування:
Добре промити баклажани і нарізати кружальцями завтовшки 1,5-2 см. Щоб прибрати гіркоту, посолити їх і викласти їх на кухонний рушник. Залишити на 10 хвилин.
Обсмажити баклажани з обох сторін на сковороді-гриль або в електричному грилі.
Готові овочі викласти в миску, поперчити і посолити за смаком.
Читайте також: Зелений салат з куркою та макаронами поливають лимонною заправкою
Форму для запікання, помастити олією. Викласти інгредієнти шарами: спочатку помідори, потім обсмажені баклажани, потім нарізаний базилік.
Повторювати шари, поки продукти не закінчаться. Останнім шаром повинні бути помідори.
Натерти на тертці пармезан, моцарелу порвати руками. Посипати запіканку сиром.
Запікати 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Коментарі