Сніданок - запорука продуктивного дня. Наврядчи людина думатиме про роботу, коли шлунок просить поїсти. Краще прокинутися на 10 хвилин раніше і приготувати швидкий та корисний сніданок. Не варто лінуватися, адже від цього страждатиме весь організм.
В нагоді стануть експрес-рецепти страв. Їх приготування не забере багато часу і допоможе збадьоритися.

Рулети з куркою та помідором
Приготуйте з 2 яєчних білків яєчню. Варену курячу грудку наріжте смужками.
Викладіть все на лист лаваша, додайте порізаний помідор і скрутіть в рулет. Ця страва низькокалорійні і разом з тим поживно.
Рулет з омлетом
Приготуйте тонкий омлет з 1-2 яєць і молока. А потім загорніть його в лаваш. Можна додати ще як начинку тушковані овочі.
Яєчний омлет зі шпинатом
Візьміть 3 яєчні білки, додайте до них 1/2 склянки размороженного шпинату, посоліть і поперчіть за смаком.
Готуйте в мікрохвильовій печі 2 хвилини. Якщо на гарнір подати відварну картоплю, то сніданок вийде більш ситним.
Булочка з помідорами та сиром
Покладіть між половинками зернової булочки 2 шматки помідора і 50 г нежирного сиру. Готуйте в мікрохвильовій печі, поки сир не розплавиться.
Така страва готується за лічені секунди і поєднує зернові, молочні продукти та овочі.
Йогуртово-цитрусовий шейк
Змішайте в блендері 100 г нежирного ванільного йогурту, 1/2 склянки свіжих фруктів, 1/2 склянки апельсинового соку, 2 ст. л. пророщеної пшениці і 1/2 склянки колотого льоду.
Щоб коктейль вийшов солодшим, можна додати трохи меду або сиропу.
Рулет з яблуками
Викладіть на лист лаваша дрібно нарізану половинку яблука, 2 тонких шматки сиру, посипте 1/2 ч. л. цукру і дрібкою кориці.
Загорніть в рулет. Готуйте в мікрохвильовій печі 30 секунд. Можна замінити цукор і корицю шматочками м'яса.
Картопляна запіканка з беконом та яйцем
Змішайте шматочки бекону з подрібненою зеленою цибулею, поставте в мікрохвильову піч на 1 хвилину. Додайте 1 нарізану відварну картоплину і готуйте ще 3-5 хвилин.
Посоліть, поперчіть, залийте яйцем і запікайте 1,5 хвилини.
Посипте 1 ст. л. тертого сиру чеддер. Подавайте з часточками апельсина, яйцем та беконом, ви отримаєте чудову вечерю.
Гострий омлет з сиром
Змішайте 2 яйця з 1/4 склянки соусу чілі. Вилийте суміш на змащену олією сковороду, посипте 2 ст. л. тертого сиру. Смажте протягом 5 хвилин. Подавайте з салатом з помідорів. Завдяки сиру омлет стає дуже ситним, а чилі надає йому гостроту.
Млинці з вівсяних висівок та ягід
Замісити тісто для млинців, але замість пшеничного борошна використовуйте вівсяну. Додайте 1 склянку лохини або інших свіжих або заморожених ягід. Готуйте на сковороді з невеликою кількістю масла.
Подавайте до столу з шматочками дині. Час, що залишився тісто приберіть в холодильник і приготуйте млинці на наступний ранок.
Каша пшоняна
Візьміть 1 склянку пшона, 500 мл молока, 1 ст. л. вершкового масла, цукор, сіль за смаком. Варити 30 хв на повільному вогні, помішуючи.
В кінці варіння додати вершкове масло, сіль, цукор. Подавати з джемом, варенням, медом.
Коментарі