вівторок, 12 листопада 2019 06:30

Зеленський доручив створити вимоги до новин

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів врегулювати діяльність засобів масової інформації. Розробити вимоги і стандарти новин. Законопроект уряд має подати Верховній Раді до кінця року.

"Це непорозуміння, яке виникло через помилкове застосування терміну "стандарти новин" у документах Мінкульту. Ми не збираємося регулювати їх. Це право виключно професійної спільноти, — пише міністр культури, молоді та спорту 45-річний Володимир Бородянський у "Фейсбуку". — Хочемо ввести поняття небезпечна, недостовірна інформація, дезінформація. Це важливо в інформаційній війні з Росією".

"На початку 2000-х за президентства Леоніда Кучми закриті директиви у вигляді так званих темників перетворилися в загальні "вимоги і стандарти новин". Їх отримували не всі медіа. Лише стратегічно важливі, — пише письменник Андрій Бондар, 45 років у "Фейсбуку". — Зеленський має амбіцію тотального контролю за ЗМІ у вигляді ще незрозумілого до кінця формату. Його вироблятимуть "усім миром" і виправдовуватимуть слівцями на зразок "саморегулювання" та "співрегулювання". Процедуру вироблять акуратно. Журналісти самі в цьому візьмуть участь. Кожного журналіста триматимуть у невидимій долоні віртуального державного контролера. Його не буде десь конкретно. З часом він поселиться в кожному.

Це ще несміливі, початкові спроби загнати журналістику в стійло. Але саме в журналістах ця влада зацікавлена найменше. Їй потрібні оглядачі, які повідомлятимуть про успіхи, носії оптимізму. Тобто глядачі, які забезпечуватимуть команду КВК аплодисментами".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський доручив створити вимоги до новин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути