Ексклюзиви
вівторок, 16 червня 2009 18:45

"Збільшувати зарплати небезпечно, хоч економічний спад і скінчився"

Падіння промислового виробництва у травні цього року порівняно з травнем 2008-го становить 31,9%.Така цифра тримається вже кілька місяців. Директор Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер, 64 роки, вважає, що це означає припинення економічного спаду.

— Все стабільно вже три місяці, тобто промисловість перестала падати. Спад закінчився, — каже Пасхавер. — Росту виробництва поки що немає. Багато факторів не дозволяють нам швидко оздоровитися. Можливо, найголовнішим є зовнішня ситуація, адже попит на українську продукцію за кордоном зменшився. Ціни падають. Але те, що ми не падаємо разом з усім світом, свідчить, що Україна адаптувалася швидше, ніж інші. І ми все-таки компенсували несприятливі фактори: по-перше, здешевленням продукції, по-друге — деяким зростанням споживання вітчизняних продуктів, теж за рахунок подешевшання. Тому дуже небезпечно зараз вживати якихось заходів, які б їх здорожчували — скажімо, посилювати гривню або збільшувати зарплати. У короткотерміновій перспективі ми можемо виграти тільки за рахунок дешевизни. А далі все залежатиме від поведінки підприємців.

Зараз ви читаєте новину «"Збільшувати зарплати небезпечно, хоч економічний спад і скінчився"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути