пʼятниця, 15 лютого 2019 05:45

Зберегти населення Росії можна лише за залізною завісою

Життя в Російській Федерації нестерпне. Зберегти території й населення можна лише за залізною завісою. Але вона не щільна. З-за неї проникають картинки іншого життя. Природа російського імперського загарбництва — зробити так, щоб іншого життя не було.

У часи Сталіна це означало захопити всю Європу. На щастя, вдалося лише пів-Європи і на 45 років. У часи Путіна — значить зруйнувати європейську стабільність і ситість. Наповнити країни внутрішніми конфліктами. Придушити лібералізм і демократію.

Помічник президента РФ Владислав Сурков у статті "Довга держава Путіна" пише, що всі європейські країни дивляться на Росію, як на зразок відмови від традиційних європейських цінностей, які "не спрацьовують". Тільки у Кремлі мріють, щоб дивилися із захватом. Насправді, розумні люди дивляться з острахом.

Проблема в тому, що розумні люди — це старі політичні еліти. Вони не здатні на рішучі дії. Володимир Путін вважає слабаками європейських лідерів, які зв'язані демократичними обмеженнями й власними уявленнями про цінності.

Як і 1600 років тому, біля воріт цивілізації стоять варвари. А захисниками порядку знову стають не старі легіонери, а нещодавні варвари. Ті, хто рішуче порвав із дикими нормами заради цінностей, які нині називають європейськими. Це ми.

Зараз ви читаєте новину «Зберегти населення Росії можна лише за залізною завісою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути