вівторок, 06 лютого 2018 00:10

Захід усвідомив, що РФ не ділиться на "поганих" і "хороших"

29 січня міністерство фінансів США опублікувало список із 210 росіян — 96 олігархів і 114 соратників російського президента. Проти них можуть застосувати нові санкції.

Американська влада назвала формальне й широке коло прізвищ. Тому це сигнал російській стороні: проблеми можуть бути в будь-кого. Отже, Захід дійшов висновку — з тими, хто грає не за правилами, потрібно поводитися відповідно. Не треба недооцінювати оголошений список. Адже існує і секретна доповідь про заходи впливу на осіб у ­ньому.­

Важлива обставина полягає у "всеїдності" списку. Багато хто негайно заявив — як можна поставити "на одну дошку" Аркадія Дворковича (економіст, заступник голови уряду Російської Федерації. — ГПУ) і Сергія Шойгу (міністр оборони. — ГПУ), не кажучи про представників великого бізнесу. Але підхід американців правильний. Вони чітко дають зрозуміти — серед членів адміністрації й уряду, призначених Володимиром Путіним, немає людей, нерозривно з ним не пов'язаних. У цьому сенсі в країні немає силовиків і лібералів. А є лише люди, яким амбіції і бажання збагатитися дозволяють служити кремлівському автократові.

Це означає — "відмазка" про те, що я співпрацюю з режимом, щоб його вдосконалити, не проходить. Те саме стосується і бізнесу. В державі, якою повністю керує одна людина протягом більш як 18 років, створити чи зберегти мільярдні статки неможливо. Ми знаємо долі тих, хто пішов на конфлікт із режимом. Тому це послання теж украй важливе — займати високу державну посаду чи робити великий бізнес у Росії і залишатися "порядним" не можна.

Уже чотири роки як Росія взялася зі зброєю переглядати світовий порядок. І нарешті Захід усвідомив, що вона не ділиться на "поганих" і "хороших". Це втілилося в "кремлівському списку". Значимість його визначать наступні події.

Зараз ви читаєте новину «Захід усвідомив, що РФ не ділиться на "поганих" і "хороших"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути