Ексклюзиви
четвер, 16 січня 2020 07:11

Влада імітує політику щодо окупованих територій

Англомовна, арабська й кримськотатарська редакції UATV 13 січня припинила роботу.

Український телеканал іномовлення створили 2015 року для забезпечення іноземної аудиторії повною інформацією про події в Україні. Був доступний у кабельних мережах у всьому світі. Частково — в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Мовив і російською.

У лютому на базі UATV створять російськомовний інформаційно-розважальний телеканал для окупованих територій.

— Мінінформполітики хоче постачати український контент на окуповані території. Роблять ставку на розважальні програми, бо такий продукт споживають краще за політичний, — говорить публіцист 36-річний Павло Казарін. — Є шанс, що стане популярним в окупованих ОРДЛО й Криму. Розважальне телебачення віт­чизняного виробництва має просувати українські сенси, а не російські. Зокрема — українську мову.

Мовлення на окуповані території й українське іномовлення — два різні напрямки. Україні потрібні обидва. Сумно, що один канал роблять за рахунок другого. Можливо, йдеться про дефіцит міністерських ресурсів.

— Кримськотатарська редакція UATV суттєво працювала з аудиторією у Туреччині та Сполучених Штатів Америки. Зараз віддаємо цей простір Москві. Щоб та розповідала, як живуть люди на окупованих територіях, якою є політика України. Виходить інформаційна капітуляція, — каже Лариса Волошина, 45 років, психолог.

— Ну подивляться люди на окупованих територіях замість "Камеді клаб" — "Квартал 95" і що далі? Чи стануть вони розуміти, що відбувається з країною? Як їм діставатися на підконтрольні території, які мають права, коли подавати документи до українських вузів? Влада веде імітаційну політику щодо окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «Влада імітує політику щодо окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути