Ексклюзиви
вівторок, 09 липня 2019 06:26

Військових на передовій залишили без спеціальних виборчих дільниць

Центральна виборча комісія не створюватиме спеціальних виборчих дільниць для військових на Донбасі. Позачергові парламентські вибори відбудуться 21 липня.

— Не створювали спеціальних дільниць для військових на лінії роз­межу­вання, — заявляє член ЦВК Леонтій Шипілов, 41 рік. — Під час президентських виборів ця можливість була за поданням Міністерства оборони. Ми подавали законопроект, щоб урегулювати це питання. Його не розглянули. Тому військові голосуватимуть на звичайних виборчих дільницях у населених пунктах.

До президентських виборів створили 80 спеціальних дільниць. Передбачали, що на них мали проголосувати 47 тис. військових. Прийшли 35 тис.

— На парламентські вибори бійців Нацгвардії, Служби безпеки і військових централізовано возитимуть на дільниці в населених пунктах, — каже колишній заступник начальника Генштабу Ігор Романенко, 65 років.

— Військовим повинні забезпечити можливість проголосувати, інакше ЦВК порушить Конституцію, — говорить політолог 41-річний Віктор Таран. — Мають прикріпити військовослужбовців до дільниці в зоні 30 кілометрів від лінії зіткнення. Потім представники виборчої комісії приїдуть із відкріпними талонами на місця дислокації військ. Так само роблять у містах і селах, коли виборець не має можливості добратися до дільниці.

Зараз ви читаєте новину «Військових на передовій залишили без спеціальних виборчих дільниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути