пʼятниця, 31 серпня 2018 05:10

Війна, парламентська республіка та синьо-жовта вишиванка: Ілля Кива відвідав Сорочинський ярмарок

Автор: Анна Лакиза
  Голова Соціалістичної партії Ілля Кива: ”Ми повинні не тільки продовжувати звичаї наших предків, а й створювати свої та передавати дітям”
Голова Соціалістичної партії Ілля Кива: ”Ми повинні не тільки продовжувати звичаї наших предків, а й створювати свої та передавати дітям”

Поспілкуватися із народними майстрами, вшанувати традиції та придбати новеньку вишиванку — з таким наміром голова Соціалістичної партії Ілля Кива завітав на Національний Сорочинський ярмарок, який відбувся 22 серпня у селі Великі Сорочинці на Полтавщині.

Спершу — вишиванка. Коли позаду лишилося декілька яток, на очі трапилася вона — та сама. Із синьо-жовтим орнаментом.

— У кожного має бути вишиванка, — каже Кива.

— Мені особливо приємно купити її на Сорочинському ярмарку. Це ж символ Батьківщини, а Полтавщина — це моя мала Батьківщина. Мене привело сюди бажання поспілкуватися із людьми та відчути український етнос. Дивує, що ярмарок проігнорувало керівництво країни й обласна влада. Такі заходи розвивають українське народне ремесло — вони необхідні, — говорить Ілля Володимирович. — Ми маємо не тільки продовжувати звичаї наших предків, а й створювати свої і передавати дітям. Мої батьки раніше мали неподалік Великих Сорочинців дачу. В дитинстві завжди брали мене із собою на Ярмарок — сімейна традиція. Згадую, як ганяв з іншими дітьми. Ту атмосферу неможливо забути. Зараз щось змінилося. Ярмарок поглинає комерція. Не так багато чути української пісні. А саме це має вести сюди людей.

Такі заходи необхідні людям незалежно від того, чи йде в країні війна, вважає голова Соціалістичної партії.

— Хтось говорить, нині народні гуляння недоречні. Докоряють: хлопці гинуть, доки ви гуляєте. Я сам 2014 року взяв до рук автомата й пішов боронити країну на фронт. Зараз продовжую їздити та спілкуватися із бійцями. Можу впевнено сказати: ці хлопці воюють і віддають свої життя, щоб не зупинялося наше життя! Щоб з облич людей не зникали усмішки. Хлопцям потрібна зброя, ліки, адекватні дії влади, націлені на припинення війни та соціалізацію ветеранів, а не докори чийогось сумління.

— Звісно, сьогодні мало просто зупинити війну. Щоб люди могли розраховувати на завтрашній день, бачити своє майбутнє тут, в Україні, а не тікати закордон, необхідно владнати й економічні проблеми, — додає Ілля Кива.

Він вирішив поцікавитися в людей, як їм жити в Україні. Хтось сам підходить до політика — впізнає знайоме обличчя, до когось він звертається першим. Медицина, дороги, низькі зарплати і пенсії, — ось про що люди переймаються найбільше. Рішення Ілля Кива вбачає у створенні парламентської республіки.

— Війна на Донбасі, корупція, проблеми фінансування галузей — це наслідок безкарності. Зараз діють дві владні вертикалі — президентська та прем'єрська. Вони розривають нашу країну. Необхідно створити парламентську республіку, в якій пануватиме диктатура закону, а не влади. Провадити демократію, підкріплену законом!

— Зараз ми формуємо працездатні партійні осередки під керівництвом патріотично налаш­тованих громадян. Наша задача перемогти на виборах республіки та повернути довіру людей до влади. В нас є сили й потенціал.

Очолює Всеукраїнську національну федерацію дворового футболу

Ілля Кива — український політик, голова Соціалістичної партії України та профспілок Міністерства внутрішніх справ України. Очільник благодійного фонду й низки громадських організацій, президент Всеукраїнської національної федерації дворового футболу. Упродовж 2014–2015 років брав участь в АТО.

Народився 2 червня 1977 року в Полтаві. Закінчив Полтавський державний педагогічний ­інститут ім. Володимира Короленка за спеціальністю педагог-психолог. Також Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого та Національну академію внутрішніх справ ­України за спеціальністю правознавство. Має двох дітей.

Зараз ви читаєте новину «Війна, парламентська республіка та синьо-жовта вишиванка: Ілля Кива відвідав Сорочинський ярмарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути