Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 19:31

Ви читаєте книжки?

З 11 до 14 вересня 2008 року у Львові відбувся найбільший в Україні Форум видавців. У конкурсі на кращу книгу взяло участь 328 творів від 66 видавництв. Тільки видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" за чотири дні продало 4 т книжок. А ви їх читаєте?


Євген Золотарьов, 36 років,

лідер громадянської кампанії

"ПОРА":

— Художню й політологічну літературу намагаюся читати щодня — хоча б по декілька сторінок. Остання прочитана книга — містично-детективний роман Сергія Панчука "Сім днів". Перед цим намагався осилити новий роман Юрія Андруховича "Таємниця", але кинув — трохи нудний сюжет. Хоча раніше із задоволенням читав усі твори цього автора. Сильне враження справив роман Ярослава Грицака про життя і творчість Івана Франка "Пророк у своїй Вітчизні". Тепер із нетерпінням чекаю виходу другої частини. Час від часу перечитую поетичні збірки сучасних українських поетів.



Галина Нікітіна, 30 років,

художниця:

— Нещодавно "проковтнула" роман сучасного американського письменника Чака Паланика "Колискова" — про чорну магію. Його дід був українцем, емігрував до США через Канаду. По манері письма Паланик нагадує Чехова і Хемінгуея. Дуже люблю твори Володимира Набокова. Сучасних українських авторів якось читати не виходить.



Володимир Паніотто, 61 рік,

генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології:

— Майже щодня слухаю аудіокниги. Відкрив їх для себе років п"ять тому, коли у дружини мого товариша почалися проблеми із зором і він їй купував аудіокасети з художніми творами. Мені це сподобалося. Прослухав "Міфи Давньої Греції", книги Юрія Андруховича, Алли Сєрової, Ірвіна Шоу, Сомерсета Моема. Причому деякі твори відкривав заново, хоч був знайомий з ними ще замолоду. Наприклад, оповідання Марка Твена "Як я балотувався в губернатори". За радянських часів ми такого не розуміли. А тепер — це ніби про наші нинішні вибори. Його треба вивісити на сайті Верховної Ради, щоб депутати бачили себе, як у дзеркалі.



Олена Ростова, 40 років,

директор рекламного агентства "Час":

— Читаю лише детективи й езотерику. На серйозну літературу ні часу, ні сил не вистачає — усе відбирає бізнес. Улітку їздила на море на три дні, прочитала книгу Наталії Правдіної — про те, як притягати успіх і гроші.



Андрій Кличановський, 44 роки, державний службовець, працівник служби зайнятості:

— Більше читаю довідкову і спеціальну літературу та поезію, бо сам пишу вірші. Нещодавно придбав том Василя Стуса і відкрив для себе цього чудового поета. Мій улюблений письменник — німець Герман Гессе, особливо його твір про культуру Індії "Сіддхартха". Кілька разів перечитував роман росіянки Конкордії Антарової "Два життя" — про те, як потрібно жити на Землі. Дійові особи в ньому — молодий Лев Толстой, Сергій Рахманінов, Олена Блаватська тощо. Ця книга у мене весь час на робочому столі. Уже, мабуть, з п"яти десяткам людей давав почитати. Усі були в захваті.

Зараз ви читаєте новину «Ви читаєте книжки?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути