четвер, 30 січня 2020 07:35

Верховний суд виніс рішення в інтересах Коломойського

Верховний суд 22 січня відхилив скаргу Національного банку на рішення попередніх судів, які відмовили стягнути з компанії Ігоря Коломойського "Гаджибей" двох земельних ділянок на Одещині.

Ідеться про заставне майно. Фірма була поручителем Приватбанку, коли той брав кредити в НБУ до націоналізації. Не повернув їх. Заборгованість у цій справі сягає 7,6 млрд грн.

Судді радилися менше хвилини, повідомили в НБУ. Вирішили, що Нацбанк може стягнути заставу з "Гаджибею" лише, якщо не можна списати кошти з рахунків Приват­банку.

Позаторік Нацбанк подав 148 позовів проти ексвласника Ігоря Коломойського та пов'язаних із ним 32 компаній, щоб погасили кредити рефінансування, які Приватбанк отримав у 2008–2015 роках.

— Олігарх отримав вплив на Верховний суд після того, як влада скоротила кількість суддів і перезапустила цю установу, — каже економіст Борис Кушнірук, 54 роки. — Тепер Коломойський зможе не повертати боргів. Це рішення дублюватимуть суди в усіх інших справах. Олігарх вимагає в київських судах визнати недійсними його поруки.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд виніс рішення в інтересах Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути