четвер, 25 березня 2021 07:01

Велика Британія створить бригаду для боротьби з російськими шпигунами

Велика Британія створить бригаду спецоперацій у складі авіадесантної служби, яка боротиметься зі втручанням Росії по всьому світу. До неї ввійдуть близько тисячі військових. На це виділять 120 млн фунтів — 4,6 млрд грн.

Також протидією ворожим державам опікуватиметься таємна служба розвідки MI6 і Центр урядового зв'язку, пише видання "Телеграф". Рішення спецслужб створити нову бригаду вважають відповіддю на отруєння росіянами в Солсбері експрацівника Головного розвідуправління РФ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у березні 2018-го. Імовірно, підрозділу доручать розслідувати хімічну атаку. Також можуть залучити до протидії найманцям російської нелегальної приватної військової компанії Вагнера, що брала участь у війні на Донбасі й у Сирії. Перший із чотирьох батальйонів бригади розгорнуть у Мозамбіку та Сомалі 2022-го, пише "Таймс".

До 2024 року Британський королівський флот планує запустити корабель для захисту підводних кабелів, по яких щодня передають фінансові перекази на трильйони доларів. Їм за­грожує російське розвідувальне судно"Білгород".

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія створить бригаду для боротьби з російськими шпигунами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути