вівторок, 05 червня 2007 16:06

Українці консервують помідори, щоб заощадити

Автор: дані: Інститут соціології НАН України за підтримки фонду ”Відродження” Брали участь 24 держави ЄС та Україна
  НаскІльки добре  обладнаний для домашньої роботи ваш дім?
НаскІльки добре обладнаний для домашньої роботи ваш дім?

Директор Інституту родини та подружнього життя Юрій Підлісний, 34 роки, вважає це логічним. Дані Інституту соціології свідчать також, що українська сім"я більше витрачає часу на домашню роботу.

— У країнах Євросоюзу всю домашню роботу виконують машини, — пояснює він. — Доступними за цінами є готові продукти. В українських магазинах нині теж можна купити все, що завгодно. Але багато хто з українців продовжує робити домашні заготовки на зиму. Це потім дозволяє суттєво зекономити на витратах на харчування.

Експерт наводить й інший приклад: наші люди можуть довго власноруч порпатися в своєму автомобілі, щоб не витрачатися на ремонт. А західноєвропейці спеціально викликають фахівця навіть для того, щоб замінити колесо в машині. Це коштує дуже дорого, але заощаджений час вони витрачають на інші справи.

Згідно з дослідженням, українці також більше за всіх допомагають фінансово своїм дорослим дітям і внукам, які живуть окремо від них.

— З одного боку, сімейні традиції більше збереглися в Україні, ніж у Західній Європі, — каже Юрій Підлісний. — Проте деякі факти підтверджують, що сім"ю поважають і європейці. Наприклад, швейцарці мають двогодинну перерву на роботі, під час якої повертаються додому пообідати.

Зараз ви читаєте новину «Українці консервують помідори, щоб заощадити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути