Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2011 05:45

"Стара імперія постає на руїнах європейської мрії"

"2012-го Греція виходить із зони євро. Через це обвалюються фінансові ринки Європи. Євросоюз охоплюють антикапіталістичні виступи й теракти, скінхеди громлять мігрантів.

Італія та Греція грузнуть у хаосі й анархії. Саркозі вводить в Італію війська і жорстоко придушує заколоти в Парижі. В Афінах орудує франко-німецький експедиційний корпус. Але найбільше від фінансової кризи потерпає Латвія. 12 серпня 2015-го після боїв на вулицях Риги російська армія перетинає кордон. НАТО і ЄС не приходять на допомогу Латвії. До березня 2016-го російські "миротворці" за мовчазної підтримки Франції та Німеччини захоплять Естонію, Білорусь і Молдову. У Західній Європі гарячою точкою стане Бельгія, де пройдуть криваві зіткнення валлонів і фламандців. Французькі десантники захоплять Брюссель, що спричинить протести Британії. Після цього англійці висаджують війська на континенті, але їх громлять французи. У Сполученому Королівстві безлад: заворушення, відокремлення Шотландії, теракти  з боку ірландців.

Саркозі готується до вторгнення на Британські острови. 29 жовтня 2018-го британські війська зазнали поразки в Європі. Від Бельгії до Афін континент обливається кров'ю. А на сході російський ведмідь посилює натиск. Стара імперія постає на руїнах європейської мрії".

Історик Домінік Сандбрук про сценарій розвитку подій у Європі в найближче десятиліття,

"Дейлі Мейл", Велика Британія

"На "профілактичні співбесіди" почали викликати фанатів у Львові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Луцьку. Риторика та стиль роботи ті самі, головна думка, яку доносять до вболівальників, — "зникніть і не вилазьте".

— Теперішнє керівництво держави хворобливо реагує на будь-які потенційно небезпечні у протестному плані організовані групи, — стверджує соціопсихолог Сергій Таршинський. — А футбольні фанати є дуже згуртованими. І щойно вони чітко показали своє ставлення до влади, та одразу відреагувала так, як уміє: треба мочити, доки ті не приєдналися до опозиційного руху. Тому замовлення на тиск на них іде згори, від тих людей, хто курирує у владній команді суспільний сектор".

"Український тиждень"

Зараз ви читаєте новину «"Стара імперія постає на руїнах європейської мрії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути