пʼятниця, 22 вересня 2017 06:15

США виділили 500 мільйонів доларів на зброю для України

Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив річний бюджет на потреби національної безпеки на 2018 рік. Він передбачає виділення $500 млн на летальне оборонне озброєння для України.

"Мова про радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією, військово-морські протимінні засоби, кораблі прибережної та берегової охорони. Це важлива звістка перед моєю зустріччю з Дональдом Трампом", — сповістив у соціальній мережі "Твіттер" президент України 51-річний Петро Порошенко 19 вересня, перебуваючи у Вашингтоні. Також кошти підуть на реабілітацію у США поранених українських військових і на­вчання.

Допомогу Україні нададуть за умови реформ в оборонному секторі, каже американський сенатор Роб Портман. Ідеться про цивільний контроль над військовими і поліпшення системи забезпечення.

— Реальне надання летальної зброї буде після рішення президента США, — говорить військовий експерт 51-річний Олег Жданов. — Ми можемо її отримати у двох випадках. Якщо РФ не піде на поступки перед Штатами або почне наступ на сході України.

Тоді можуть дати й системи протиповітряної оборони, і протитанкові ракетні комплекси "Джевелін". У відповідь Росія наважиться щонайбільше на посилення обстрілів і провокацій на лінії зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «США виділили 500 мільйонів доларів на зброю для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути