пʼятниця, 27 січня 2012 06:15

Справу Луценка можуть завершити за два тижні

Автор: фото з сайта www.www.ut.net.ua
  Ігор Фомін: ”Луценко набрид владі — він постійно привертає до себе увагу громадськості”
Ігор Фомін: ”Луценко набрид владі — він постійно привертає до себе увагу громадськості”

Судовий процес над колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком фактично завершився, вважає один із захисників підсудного Олексій Баганець. Доводить, що захист безсилий, бо процес прискорено ведуть до обвинувального висновку.

У четвер Сергій Вовк, суддя столичного Печерського райсуду, допитав 88-го свідка у справі Луценка. Покази наступних 21-го у письмовій формі суддя зачитав у вівторок. Про це суд попросили свідки.

— Перші 87 свідків сказали, що Луценко не винен. Єдиним способом закрити рота наступним свідкам було не викликати їх до суду, — зауважує адвокат екс-урядовця 52-річний Ігор Фомін. — Покази від них добували так: показують Житловий кодекс, де написано, що людині потрібно давати квартиру, якщо вона стоїть у черзі на неї. Слідчі запитують свідка: "Чи законно Луценко дав квартиру водієві, якщо він не стояв у черзі?" Що може сказати людина? "Так, незаконно". Такі покази в суді легко змінюються, бо людина не є фахівцем у цьому питанні.

Свідок Михайло Клюєв, який був першим заступником Луценка, каже, що захист чинив на нього тиск. Це можуть використати проти Луценка?

— Ця історія про зустріч Клюєва з невідомою людиною — вигадка. Нібито влітку біля будинку до нього підійшов чоловік середнього зросту у в'язаній шапці і попросив змінити покази. Навіть при бажанні домовитися, хіба пришлють якогось дивака? А, може, це взагалі провокатор? 17 жовтня Клюєв у суді сказав, що на нього не чинився тиск, а наступного дня написав цю заяву. Вона з'явилася для того, щоб розпочати незаконне стеження за захистом Луценка. Юрій Віталійович говорив, що Клюєва тримають "на гачку", проти нього порушена справа за захоплення поліграфкомбінату "Україна" (нібито ідеться про друк фальшивих бюлетенів перед другим туром президентських виборів. — "ГПУ"). Тому цей свідок діє за примусом прокуратури.

Чому поспішають із розглядом справи?

— По-перше, хочуть винести свій вирок до рішення Європейського суду з прав людини щодо нашої заяви. По-друге, Луценко набрид владі — він постійно привертає до себе увагу громадськості. Ще один аргумент скоріше завершити справу, щоб не затягувати її до початку парламентської кампанії, коли Луценко буде у прохідній частині виборчого списку.

Коли варто очікувати вироку?

— Якщо брати нормальний перебіг справи, потрібно мінімум три місяці. Якщо ненормальний, можуть завершити за два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Справу Луценка можуть завершити за два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути