пʼятниця, 09 вересня 2011 09:55

Справа Луценка розвалюється - юрист

У справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка суддя Сергій Вовк оголосив перерву. З 19 вересня продовжиться допит свідків — 148 осіб від обвинувачення й одного від захисту. За перші 4 год. вислухали лише двох.

— Півтори сотні свідків у справі Луценка — це загальна практика, — додає 45-річний Олег Березюк, голова Київського юридичного товариства. — Юридична процедура має бути витримана, а всі заявлені клопотання — розглянуті. Далі підуть судові дебати. Вони зазвичай тривають недовго. Після цього справу завершать.

Справи і проти Луценка, і проти Тимошенко — не звичайні процеси. Немає жодних юридичних підстав для того, щоб вести їх саме так. Порушення процесу відбуваються на кожному кроці. Наприклад, у справі Тимошенко є порушення щодо зміни міри запобіжного заходу. Стаття 148 Кримінально-процесуального кодексу передбачає три підстави для зміни запобіжного заходу: коли людина може ухилитися від слідства, коли перешкоджає встановленню слідства по справі або продовжує злочинну діяльність. Під час судового слідства у справі Луценка потерпілий відмовляється від того, щоб його визнавали потерпілим. То за що тоді судять екс-міністра, якщо немає шкоди, тобто складу злочину? Потерпілі також зізнаються, що писали свої заяви під диктовку слідчих. Слова допитаних у суді свідків не збігаються з протоколами Генпрокуратури. Це може свідчити лише про одне — фальсифікацію кримінальної справи. Луценку треба писати заяву про вчинення посадовими особами прокуратури злочину, нехай прокуратура проводить перевірку. Бо всі ці факти — на користь обвинувачуваного.

Ні для кого не секрет, що справи Луценка і Тимошенко заведені з політичних мотивів. Вони є нічим іншим як зведенням рахунків. Правом тут і не пахне.

Зараз ви читаєте новину «Справа Луценка розвалюється - юрист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути