середа, 27 жовтня 2010 04:18

"Сильна Україна" конкуруватиме з "Регіонами"

Партія Сергія Тігіпка правильно побудувала свою структуру, і тому її може розглядати своїм конкурентом навіть Партія регіонів. Такий прогноз підсумку виборчої кампанії до місцевих рад дав політолог Віктор Небоженко.

— На місцях партійні осередки формуються за відомою формулою — молодість і дисципліна. Вони збирають навколо себе людей, а не розкидаються ними, і не імітують політичну діяльність, — вважає експерт. — У Західній і Центральній Україні партія Тігіпка поповнюється тими, хто соромиться відкрито підтримувати "регіоналів". А в східних областях до партії йдуть ті, хто хоче вирватися з політичного гетто Партії регіонів, яка будує жорстку адміністративну вертикаль.

Ці фактори, а також ставка на мислячих стратегічно політиків ліберального толку можуть принести "Сильній Україні" дивіденди на майбутніх парламентських виборах, додає директор Центру досліджень громадянського суспільства Віктор Кулик:

— Електоральна підтримка ростиме, адже особистий рейтинг Тігіпко не зазнав значних втрат протягом цього року. Навколо партії і далі формуватиметься своєрідний клуб прихильників лідера. Тому в наступній парламентській кампанії можна буде сподіватися на високий результат.

Зараз ви читаєте новину «"Сильна Україна" конкуруватиме з "Регіонами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути