вівторок, 13 грудня 2011 08:35

Розмір хабарів визначається посадою чиновника

 

Уганда, Того і Республіка Конго є сусідами України у рейтингу сприйняття корупції, який уклала міжнародна правозахисна організація "Транспаренсі інтернешнл". Вона моніторить 183 країни.

— Корупція у нас є рушійною силою майже всіх процесів. Хочеш, аби щось рухалося, — давай хабара, — коментує креативний директор консалтингової агенції "Концепт ґруп" Олексій Краснопьоров, 23 роки. — При владі зараз люди, які не лише ввібрали в себе корупційну свідомість, а й мають вигоду з корупційної політико-економічної моделі. Згадаймо свіжі арешти — Василя Волги (екс-голова Держкомісії з регулювання ринку фінпослуг. — "ГПУ") та Володимира Галицького (керівник Державної служби зайнятості. — "ГПУ"). У їхніх справах фігурують суми на мільйони. Такі великі цифри не від жадібності. Скільки можна вкрасти — визначає посада.

Міністри, чиновники із силових органів, податкової, судів є гвинтиками в корупційній машині. Але — під контролем президента. У будь-який момент їх може спіткати доля того ж Волги чи Галицького. Така системна корупція дає змогу владі утримувати стабільність адміністративної вертикалі.

Кожен політик бодай раз у житті йшов на "боротьбу з корупцією". Але — на словах. Тому влада залишається економічно й соціально неефективною, від чого найбільше страждає суспільство.

Зараз ви читаєте новину «Розмір хабарів визначається посадою чиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути