вівторок, 12 лютого 2019 00:25

"Росіяни розуміють, що живуть у болоті і воно їх поглине"

— Росіяни поступово перестають довіряти путінському режиму, — каже експерт Міжнародного аналітичного центру боротьби з кремлівською пропагандою Ольга Курносова, 58 років. — Про це свідчать рейтинги Володимира Путіна та влади в цілому.

55% слухачів російської радіостанції "Эхо Москвы" хотіли б жити в Україні за влади Петра Порошенка, свідчать результати опитування, проведеного на сайті видання 30 січня. У "путінській Росії" — лише 14%. 31% відповіли, що їм важко визначитися. В опитуванні взяли участь 14 тис. людей.

— Це опитування показує позицію слухачів радіостанції. Ставлення ж усього населення видно із соцопитувань незалежного "Левада-Центру". Вони фіксують падіння рейтингу влади до рівня 2006 року, — каже Ольга Курносова.

— Цьогоріч у Санкт-Петербурзі відбудуться вибори губернатора. Теперішній керівник від владної партії "Единая Россия" відчутно програє за рейтингами. Падінню довіри до влади посприяла пенсійна реформа, за яку Путін взяв відповідальність.

Росіяни розуміють, що живуть у болоті. І рано чи пізно воно їх поглине. Саме тому приваблюють Україна та воля, яку тут має кожний громадянин. Ніхто не знає, хто переможе на президентських виборах. Навіть хто вийде до другого туру. Уявити таку ситуацію в РФ неможливо.

Навіть незначні події можуть призвести до великих змін у політичній системі РФ. У поганому стані інфраструктура. Це може спричинити аварії, які заберуть життя людей. Вже були випадки руйнування гребель. Будь-яка неадекватна реакція влади на подібні речі може закінчитися революцією, російським Майданом.

Зараз у РФ проходять сміттєві бунти (3 лютого протести проти організації звалищ поблизу населених пунктів і подорожчання вивезення відходів у рамках "сміттєвої реформи" відбулися в 25–30 регіонах Росії. — ГПУ). Активісти роздають на мітингу газету під назвою "Сміттєвий Кремль", проти них порушують кримінальні справи. Кожна така неадекватна відповідь влади на запити населення — це крапля до чаші народного терпіння. Екологічні протести швидко набувають політичного забарвлення.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни розуміють, що живуть у болоті і воно їх поглине"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути