середа, 27 грудня 2017 06:40

Росіянам подарували інтригу на виборах

25 грудня Центральна виборча комісія Росії відмовилася зареєструвати опозиціонера 41-річного Олексія ­Навального кандидатом на президентських виборах у березні 2018-го. Рішення підтримали 12 членів ЦВК, один відмовився взяти участь у голосуванні.

Голова комісії Елла Памфілова ще влітку заявила, що у Навального немає шансу бути зареєстрованим через судимість. 30 грудня 2014-го його засудили до трьох років і шести місяців умовно начебто за розкрадання коштів французької фірми "Ів Роше Схід". Навальний закликав бойкотувати вибори.

Від комуністів балотуватиметься не лідер партії 73-річний Геннадій Зюганов, а Павло Грудінін, 57 років.

Він очолює підмосковний колишній радгосп ім. Володимира Леніна, що 1995-го перетворили на закрите акціонерне товариство. З 1997 року по 2011-й був депутатом Московської обласної думи і членом партії "Єдина Росія". На президентських виборах 2000 року був довіреною особою Путіна. Критикує уряд. 2015-го протягом двох місяців не міг домогтися дозволу на торгівлю в столиці. Погрожував залишити урожай у полі. Повністю дотримуватиметься передвиборчої програми Зюганова.

"Нічого не віщувало в нашому селі шухеру, але він трапився, — пише російський блогер Олександр Горний для "Эхо Москвы". — Висування Павла Грудініна стало більш сильною новиною, ніж рішення балотуватися телеведучої Ксенії Собчак. Або навіть нереєстрація Навального. Нарешті з'явилася інтрига й реальний кандидат на пост президента. Він — капіталіст, не жадібний, зміг створити соціалізм для багатьох своїх працівників.

Фактор утоми росіян від вічного Володимир Володимировича й поява реального альтернативного кандидата можуть привести до другого туру виборів.

Грудінін здатен об'єднати під своїм крилом комуністів і частину лібералів, підприємців. Як підсумок, може набрати понад 30% голосів. Якщо, звичайно, отримає доступ до центральних телеканалів".

Зараз ви читаєте новину «Росіянам подарували інтригу на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути