вівторок, 05 вересня 2017 06:25

Російські дипломати в США палили документи

Автор: www. voanews.com
  Чорний дим з’явився над генеральним консульством Росії в Сан-Франциско 1 вересня. Спалюють якісь предмети в каміні, сказали працівники установи пожежникам. Представник МЗС Росії Марія Захарова назвала це ”заходом із консервації будівлі”
Чорний дим з’явився над генеральним консульством Росії в Сан-Франциско 1 вересня. Спалюють якісь предмети в каміні, сказали працівники установи пожежникам. Представник МЗС Росії Марія Захарова назвала це ”заходом із консервації будівлі”

США закрили генконсульство Росії в Сан-Франциско і дві дипломатичні установи у Вашингтоні та Нью-Йорку. Рішення оголосили 31 серпня, виконати його вимагали до 2 вересня.

У міністерстві закордонних справ РФ заявили про обшуки установ американськими спецслужбами. Звинуватили Штати в захопленні будівель і вручили ноту протесту посольству США в Москві.

– Це якась пекельна клоунада, тупа, незаконна, безглузда, – прокоментувала офіційний представник МЗС Росії 41-річна Марія Захарова.

"Дати дві доби на закриття установи – це жорстко, – написав у "Фейсбуку" експерт із міжнародних відносин Богдан Яременко, 45 років. – Судячи з усього, американцям було потрібно на щось подивитися всередині. Часу дали стільки, щоб позбавити можливості повністю приховати сліди якоїсь діяльності.

Немає сумніву, що з Сан-Франциско росіяни працюють по всьому західному узбережжю США. Цілком можливо, що закриття цієї установи вдарить і по якихось їхніх операціях в тихоокеанському регіоні.

Американці закрили установи без видворення жодного росіянина. Тепер спостерігатимуть, як орава дипломатів і шпигунів втиснеться в те, що залишилося. Це прекрасний спосіб на кілька місяців дезорганізувати роботу і перших, і других".

1 вересня над консульством в Сан-Фран­циско з'явився чорний дим. Пожежників на територію не пустили. Люди, які вийшли з будівлі, повідомили: проблем немає, працівники консульства спалюють щось у каміні. Надворі було понад 30 градусів тепла.

2 вересня багаття з документів розклали на задньому дворі торгового представництва Росії у Вашингтоні. Камери навколо будівлі завбачливо зняли. Про це повідомило видання "Форейн Полісі". Опублікувало відео.

У грудні торік тодішній президент США Барак Обама вислав із країни 35 російських дипломатів. Їх звинуватили у шпигунстві й причетності до кібератак під час виборів у Штатах. У відповідь наприкінці липня РФ скоротила на 755 осіб кількість співробітників американських дипустанов – залишилося 455. 23 серпня США припинили видачу віз у регіонах Росії. Отримати їх тепер можна тільки в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Російські дипломати в США палили документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути