четвер, 11 березня 2010 19:24

Роман Абрамович прилетів в Україну як емісар Кремля

Автор: фото з сайта www.abramovichyacht.com
  У російського мільярдера Романа Абрамовича є бізнес в українській металургії, хімічній промисловості
У російського мільярдера Романа Абрамовича є бізнес в українській металургії, хімічній промисловості

Ополудні в середу в столичному аеропорту "Бориспіль" приземлився Боїнг 767-33A/ER російського мільярдера 43-річного Романа Абрамовича. Літак прибув з московського аеропорту "Внуково". На борту було три особи. Кажуть, Абрамович зупинився в київському готелі "Прем"єр Палас". Виїхав близько опівночі. Його Боїнг відлетів із "Борисполя" з чотирма особами на борту.

— Цей несподіваний візит можна розглядати як чергове знайомство з новою українською владою та інвестиційними проектами в нашу країну, — говорить 32-річний Віталій Кулик, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства. — В Абрамовича вже є бізнес в українській металургії, хімічній промисловості, кілька інвестиційних проектів. Ці інтереси потребують не лише захисту, а й розширення для економічної експансії. І в Росії, і в Україні є кілька впливових фінансово-промислових груп, зацікавлених у його інвестиціях у телекомунікаційну галузь, аграрний сектор у Криму чи в нерухомість у Києві. Тому Абрамовича можна вважати спеціальним інвестиційним емісаром Кремля. Політична верхівка стоїть за його бізнес-інтересами.

— Нічого страшного в тому, що в Україну зайде капітал Абрамовича, нема, — вважає Олександр Пасхавер, 62 роки, президент Центру економічного розвитку. — Капітал — це енергія, якою треба правильно управляти. І тоді буде зиск. Ніхто ж не відмовляється від використання електрики тільки тому, що у трансформаторних будках гинуть люди.

Статки Абрамовича становлять $11,2 млрд, за рейтингом американського журналу "Форбс". Він посідає 50-е місце серед найбагатших людей планети.

Зараз ви читаєте новину «Роман Абрамович прилетів в Україну як емісар Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути