пʼятниця, 11 грудня 2015 00:35

"Революція в Росії — неминуча"

Неминучу революцію в Росії відтягують лише залишки грошових резервів і загроза репресій. Про це 9 грудня сказав опозиційний політик, колишній в'язень і мільярдер 52-річний ­Михайло Ходорковський. У 2013-му він переїхав із Росії до Швейцарії. Тоді отримав помилування після 10 років тюрми.

— Позаторік ситуація сприяла владі. Мали величезні валютні резерви від надвисоких цін на нафту, дружню українську владу, фактично пробачену Заходом війну в Грузії, курс — 30 рублів за долар і ніяких протестів. Минуло два роки. Що маємо тепер? Резерви закінчуються 2017-го. Рівень життя населення провалився на 20 відсотків і продовжує падати. Звичні місця відпочинку стали недоступні. Терпіння людей уривається. Протести далекобійників — лише перша ластівка. З Україною — військовий конфлікт і тисячі вбитих. І ще нічого не закінчилося. З Туреччиною конфлікт балансує на межі торговельної й повноцінної війни. Західні санкції заморозили технологічну відсталість багатьох галузей економіки. Молодь виїжджає за кордон. Банківський сектор — на межі системної кризи. Потворна корупція вразила все оточення президента й керівників регіонів.

Усе це — через навмисне руйнування правової системи країни для того, щоб зберегти владу. Президент в обхід конституції очолює Російську Федерацію фактично вчетверте. Парламент є лише ширмою, роль уряду — декоративна. Це не просто деградація держави. Недавно скасували пріоритет міжнародного права (виконання рішень міжнародних судів у Росії тепер не обов'язкове. — "ГПУ"). Три роки тюрми отримав активіст Ільдар Дадін за реалізацію свого права на мирний пікет. Маємо справу з повноцінним антиконституційним переворотом.

Який може бути вихід? За неможливості провести чесні вибори чи змінити владу в інший законний спосіб, єдиний варіант — революція. Вона в Росії — неминуча. Питання в тому, як зробити її хоча б відносно мирною й ефективною з точки зору відбудови системи управління країною.

Зараз ви читаєте новину «"Революція в Росії — неминуча"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути