пʼятниця, 27 серпня 2010 07:24

Рейтинги серйозно поміняються восени

 

Наприкінці липня й початку серпня громадська організація "Українське демократичне коло" провела опитування киян, кого б вони підтримали, якби вибори президента пройшли зараз. Відповіли тисяча людей віком від 18 років.

Директор школи політичної аналітики 51-річний Олексій Гарань коментує зростання рейтингу Віктора Януковича та зниження — Юлії Тимошенко:

— Янукович ще тримається на плаву, бо діяв психологічний феномен — у влади тривав із виборцями "медовий місяць". Крім того, Янукович доводить, що встановив політичну стабільність на противагу скандалам помаранчевої команди. Ще потрібен час, щоб виборці з усім цим розібралися.

Рейтинг Тимошенко падає. Це пов"язано з очікуванням, що лідерці БЮТу вдасться організувати активний опір владі. Але через те, що влада порушила правила гри, опозиції дуже важко діяти не за правилами. Тимошенко ще тільки шукає свою гру.

Суттєвих змін в електоральних симпатіях киян поки не відбувається, вважає директор Агентства моделювання ситуацій 44-річний Віталій Бала. Далі, у зв"язку з підвищенням цін на газ, значних втрат можуть зазнати партії з владної коаліції:

— Коли люди отримають платіжки з новими рахунками за комунальні послуги, в рейтингах політичних сил відбудуться серйозні зміни. Опоненти влади зможуть на місцевих виборах збільшити табір своїх прихильників. Тенденція зниження підтримки Партії регіонів у цілому по Україні вже є.


Ольга СМАЛЮХІВСЬКА

Зараз ви читаєте новину «Рейтинги серйозно поміняються восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути