вівторок, 07 березня 2017 07:25

"Путін контролює ситуацію"

Президенти України Петро Порошенко та Росії Володимир Путін із початку року провели чотири телефонні розмови. Востаннє — 21 лютого, повідомило московське видання "Коммерсант". Інформацію підтвердили в обох адміністраціях.

— Путін розуміє: президент України говорить про війну на Донбасі з позиції тих держав, що застосовують санкції проти Росії, — каже експерт з міжнародних відносин Богдан Яременко, 45 років. — Нам від Порошенка як від головнокомандувача потрібен результат. Якими інструментами користується — його справа. Має право на переговори з Путіним. Але зараз він — неефективний верховний дип­ломат. Путін має від Порошенка все, що хоче — нездатність об'єднати українське суспільство й забезпечити організований цілеспрямований спротив російській агресії. Поки український президент говорить про безальтернативність Мінських домовленостей, це стратегічно влаштовує Кремль. Бо ці угоди фактично фіксують військову поразку України.

— Ситуацію контролює Путін. Він може в будь-який ­момент дати наказ про загострення конфлікту, — говорить політолог 32-річний Петро Олещук. — Привід для перемовин — Порошенку потрібно показати прогрес у мирному врегулюванні. Навіть зрушення в обміні полоненими буде політичним плюсом для нього. Але телефонний формат не надто ефективний. До того ж б'є по репутації президента України.

Зараз ви читаєте новину «"Путін контролює ситуацію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути