Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 03:30

Президента не вдовольняють компроміси між українцями

Переслідуваннями опозиціонерів, арештами підприємців і радикальних патріотів, позбавленням звання Героя України Степана Бандери і Романа Шухевича влада хоче відвернути увагу суспільства від нагальних проблем: корупції, соціальних негараздів і реформ. Так уважає політтехнолог Тарас Березовець, 35 років:

— Коли почалося реальне об'єднання різних регіонів країни навколо податкового Майдану, почали шукати приводи, щоб знову розсварити Схід і Захід. Віктор Янукович міг би провести всі арешти і скасувати укази про присвоєння звання Героя України в перші ж місяці президентства. Очевидно, що його не вдовольняють компроміси між східними і західними українцями. Тому на поверхню витягують питання, які сіють розбрат.

Є версія, що "геройська справа" Бандери і Шухевича — це технологія. Їх позбавляють звань, щоби підтримати "Свободу". Політична сила Олега Тягнибока почала втрачати рейтинг, а зараз на темі скасування указів знову розпіариться в Західній Україні. Так само й указ Віктора Ющенка був політичною технологією, яка сприяла перемозі Віктора Януковича. Останній чітко заявляв: стану президентом — скасую указ. Кандидатка Юлія Тимошенко не змогла так сказати, бо частина її електорату підтримує ідеї Бандери, а решта — ні.

Партія регіонів не вперше навмисне концентрує увагу суспільства на другорядних питаннях. Скажімо, тема російської мови як другої державної спрацьовує на кожних виборах. Іще одна тема: кримські татари незаконно захоплюють землю на півострові. Про це цього тижня заявив голова кримського уряду Василь Джарти. Але ж відомо, що з усіх самозахоплених ділянок татарам належить лише половина. Решту прибрали до рук політики та злочинці. Проте тема кинута, як червона ганчірка на бика, щоби заробити бали серед проросійської слов'янської частини населення.

— Проблем якості життя й корупції не вирішують, говорить про це преса чи ні, — додає політтехнолог Анатолій Луценко, 35 років. — Від дня створення держави опозиція кілька разів приходила до влади. Політичні гравці мінялися місцями і нічого не робили, щоби підняти рівень життя людей. Корупція нікуди не ділася, мільйони щодня спостерігають за нею в чиновницьких кабінетах, лікарнях, школах і на автошляхах. На тлі цього негативу ще й переслідують опозиційних діячів. Це величезна помилка структур, які відповідають за імідж влади.

Зараз ви читаєте новину «Президента не вдовольняють компроміси між українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути