четвер, 04 березня 2021 07:01

Оксану Маркарову призначили послом у Сполучені Штати

Автор: pravda.com.ua
  Президент Володимир Зеленський вітає Оксану Маркарову з призначенням послом України в Сполучених Штатах Америки. Каже, що їй треба зосередитися на ефективному діалозі з адміністрацією президента Джо Байдена. 25 лютого, Київ
Президент Володимир Зеленський вітає Оксану Маркарову з призначенням послом України в Сполучених Штатах Америки. Каже, що їй треба зосередитися на ефективному діалозі з адміністрацією президента Джо Байдена. 25 лютого, Київ

— Україна намагатиметься швидко отримати план дій щодо членства в Північноатлантичному альянсі. Пріоритетом є й допомога від США для наших Збройних сил, — каже 44-річна Оксана Маркарова. 25 лютого Володимир Зеленський призначив її послом України в США. — Президент також ставить завдання — максимально сприяти розвитку бізнесу українських компаній у Штатах та інвестиціям американців в Україну.

43-річний Володимир Зеленський серед завдань також називає залучення Вашингтона до звільнення Донбасу і Криму, посилення американських санкцій проти Росії. Зокрема, стосовно "Північного потоку-2" — газогону із РФ до Німеччини в обхід України.

Оксана Маркарова отримала диплом магістра з екології у Києво-Могилянській академії, з публічних фінансів та торгівлі — в Університеті Індіани у США. 2000-го проходила практику в Світовому банку. 12 років очолювала інвестиційну компанію. У 2015–2016-му була заступницею міністра фінансів Наталії Яресько, урядовою уповноваженою з інвестицій. Працювала міністром фінансів в урядах Володимира Гройсмана й Олексія Гончарука — з червня 2018-го до березня 2020-го. Чоловік — банкір і бізнесмен 63-річний Данило Волинець.

— У пріоритеті нашої влади — фінанси. Це спів­праця з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком. А потім членство в НАТО. Інакше призначили б кар'єрного дипломата, — говорить експерт із міжнародних відносин Григорій Перепелиця, 67 років.

— МВФ залишив Україну без траншу. Нам дали червону картку. В Офісі президента хочуть повернути місію Фонду й отримати чергову порцію фінансової підтримки.

Зараз ви читаєте новину «Оксану Маркарову призначили послом у Сполучені Штати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути