вівторок, 10 грудня 2019 07:40

Німеччина видворила російських розвідників

Німеччина вислала з країни двох працівників російського посольства 4 грудня. Вважає їх розвідниками. Москва не співпрацює зі слідством у справі вбивства громадянина Грузії, колишнього чеченського командира Зелімхана Хангошвілі, пояснив Берлін. Чоловіка застрелили в серпні цьогоріч у столиці Німеччини.

Канцлер Анґела Меркель підніме це питання з російським президентом Володимиром Путіним на переговорах у нормандському форматі в Парижі 9 грудня.

— Не думаю, що це стане тягарем для зустрічі. Там ітиметься про Україну, як просунутися в Мінському процесі. Але з погляду двосторонніх відносин — це подія, — сказала 65-річна ­Анґела ­Меркель.

Зелімхан Хангошвілі воював проти російських військ на Північному Кавказі в 2001–2005 роках. Був польовим командиром. Убитий пострілом у голову в парку в центрі Берліна, коли йшов до мечеті. Підозрюваного затримали. Генеральний прокурор Німеччини заявив про "достатню кількість доказів, що вбивство сталося або від імені державних органів РФ, або осіб Автономної Чеченської республіки в її складі".

— Відносини Берліна й Москви серйозно погіршилися після цього інциденту. Але це навряд позначиться на переговорах у нормандському форматі, — вважає політичний аналітик 59-річний Володимир Горбач. — Меркель на перемовинах може стежити за руками Путіна й французького президента Еммануеля Макрона. Щоб вони не внесли в цей формат обговорення питань, які виходять за межі запланованих тем. Наприклад, російський газ для України.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина видворила російських розвідників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути