вівторок, 06 вересня 2016 07:25

Найімовірніше це буде четверта година недільного ранку — час Гітлера

Подзвонив товариш з окупованого Донбасу: "Знайди хлопців, які зламують електронні замки авто. Хай помізкують над угоном дронів. Принципи зламу подібні. Наші ж хлопці через них гинуть".

Телефонував він і після військового параду. Радів, що маємо чим боронити країну. Про звільнення не питає з півроку. Головне, каже, московітів далі не пустити.

Загроза нового вторгнення існує. На окупованій території Донбасу й у Криму РФ зосередила близько 42 тисяч військових, за даними нашої розвідки. Вони мають чотири тактичні ракетні комплекси, 298 танків, 1566 бойових броньованих машин, 363 артилерійські системи, 169 реактивних установок залпового вогню.

Кремль продовжує нарощувати свою присутність на Донбасі. Останнім часом, за оцінкою радника президента генерала Миколи Маломужа, — у безпрецедентних обсягах. Те саме відбувається по всій лінії спільного кордону. Після навчань "Кавказ-2016" тут має зосередитися 100–150-тисячне військо московітів, за прогнозами.

Уся ця армада будь-якої миті може вдарити по Україні. За підтримки авіації та ракетних систем, що битимуть із території РФ. Як били по Іловайську.

Приводу Кремль не чекатиме — сам організує. Не прокотило з кримськими диверсантами — придумає щось переконливіше. Ймовірно, вже придумав і чекає нагоди. Путін тому й не випускає із зубів історію з "нападом на російський Крим", в яку ніхто не вірить. Аби Захід не забував про "терористичну" сутність Києва. І згадав про неї, коли в Москві злетять у повітря один або й кілька житлових будинків.

1999 року в підриві мирних жителів Кремль звинуватив чеченців, нині з тією ж легкістю звинуватить нас. Перший крок уже зробили: 31 серпня ФСБ оголосило про затримання протягом року майже 50 українських диверсантів.

Європа заспокоює: Путін не насмілиться. Державний департамент США заявляє, що має план на випадок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Дяка їм, звісно. Проте Україна сама має бути готова до нападу.

Президент запевняє: ми — готові. Міноборони наповнює слова головнокомандувача конкретикою — на сході та півдні країни нарощено систему протиповітряного захисту. Із повними баками стоять літаки — нові й відремонтовані. Триває переозброєння радіотехнічних ­бригад сучасними радіоелектронними засобами вітчизняного виробництва. На бойове чергування заступили чотири бойові кораблі та сім катерів — це відповідь на відпрацювання московітами десантних операцій на Маріупольському напрямку.

Україна відновила парк "Градів" БМ-21; протитанкових "Рапір", здатних пробити 215-міліметрову броню; реактивних "Смерчів", що залповим вогнем накривають цілі на відстані від 20 до 120 км. Проти ворожої артилерії та мінометних батарей працюватимуть наші "Гвоздики". Знає ворог, і що таке вогонь 152-міліметрових "Гіацинтів". Тили агресора придушуватимуть самохідні "Піони", яких українська армія на початку війни не мала. Колони з Росії здатні зупинити високоточні тактичні комплекси "Точка-У". Повітря прикриють зенітно-ракетні "Оси", призначені для малих висот, і "Буки", що працюють в усіх діапазонах.

Загалом із третього кварталу 2014 року наша армія одержала 8012 одиниць нової й модернізованої техніки. Ще 4704 системи було відремонтовано.

Серед іншого збройні сили отримали велику партію мінометів "Молот" калібру 120 мм. От-от надійде щойно розроблений 60-міліметровий міномет. Проходить випробування крилата ракета "Нептун", призначена для ураження бойових надводних кораблів і конвоїв. Гадаю, і проти повітряних розвідників щось знайдеться.

Особливий оптимізм вселяє нещодавно випробувана "Вільха". Ракета непомітно для радарів долає 100 км і вражає ціль розміром із волейбольний майданчик. Кілька десятків таких ракет здатні серйозно підірвати тили агресора, а кілька сотень — знешкодити стратегічні об'єкти.

Україна має чим і зупинити ворога, і завдати відчутний удар у відповідь. Воювати навчилися. Маємо приклади небаченого в новітні часи героїзму українських воїнів. Знаємо, хто і звідки нападатиме. Відомо навіть, коли: найімовірніше це буде час Гітлера — четверта година недільного ранку.

Справа за тим, щоб уміло скористатися цими перевагами.

Зараз ви читаєте новину «Найімовірніше це буде четверта година недільного ранку — час Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути