Ексклюзиви
четвер, 16 березня 2006 18:47

На зняття Ющенка з ефіру мала бути санкція Кремля

Минулої суботи на російському державному телеканалі "Росія" не вийшло в ефір уже записане інтерв"ю з президентом України Віктором Ющенком. Без пояснень.

Політолог і кандидат у депутати до Верховної Ради від БЮТ Володимир Полохало, 55 років, вважає:

— Це вияв зневаги не тільки персонально до Ющенка, а й до держави взагалі. Якби подібне сталося з інтерв"ю Путіна в Україні, ми б мали міжнародний скандал. Це отримало б широкий резонанс серед російських мас-медіа та політиків. Тепер головне — як реагуватиме на це українська сторона. Якщо, як завжди, пасивно й мовчазно, то це негативно відіб"ється на іміджі президента.

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, 32 роки, називає інцидент свідченням значного охолодження відносин між Україною та Росією.

— Вони загострилися настільки, що починається повномасштабна інформаційна кампанія проти України, — каже він. — Не думаю, що російські канали самостійні у виборі своєї редакторської політики. Тому на зняття Ющенка з ефіру мала бути санкція Кремля. Це — політичний акт.

Для московського політолога Андрія Окари, 34 роки, інцидент несподіванкою не став.

— Якби це зробив комерційний канал, я б іще здивувався, — каже він. — Проте "Росія" є державним каналом, який давно веде активну інформаційну війну проти Віктора Ющенка та всього "помаранчевого режиму". І несподіваним є те, що цей телеканал взагалі записав інтерв"ю з українським президентом і обіцяв його показати.

Головною причиною зняття інтерв"ю з ефіру політолог бачить таке:

— Переконаний, що запис розмови з президентом України складав про нього досить гарне враження. Та оскільки Віктор Ющенко напряму пов"язаний з одним із фаворитів українських парламентських перегонів — "Нашою Україною", то в Москві це інтерв"ю вирішили зняти.

Андрій Окара припускає, що його можуть показати вже після закінчення виборів в Україні — коли воно не буде таким актуальним.

Зараз ви читаєте новину «На зняття Ющенка з ефіру мала бути санкція Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути