вівторок, 27 листопада 2018 07:10

Марчук замінив Кучму в Мінських переговорах

Автор: WWW.KYIVTV.COM.UA
  Євген Марчук був головою СБУ і міністром оборони
Євген Марчук був головою СБУ і міністром оборони

Президент Петро Порошенко призначив 77-річного Євгена Марчука представником України в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі. На посаді замінив Леоніда Кучму, який завершив роботу на початку жовтня. До призначення Марчук виконував обов'язки представника в мінській підгрупі з безпеки.

Євген Марчук був першим заступником голови Комітету державної безпеки УРСР, головою Служби безпеки України й міністром оборони за президента Леоніда Кравчука, прем'єр-­міністром часів Кучми, радником президента Віктора Ющенка. 2014-го очолив Міжнародний секретаріат із безпеки та цивільної співпраці між Україною та Північноатлантичним альянсом.

Марчук уже взяв участь у засіданні тристоронньої групи 22 листопада.

— Україна ініціювала розведення військової техніки у Станиці Луганській на 26 листопада, — каже перший заступник голови Верховної Ради 47-річна Ірина Геращенко. — Воно можливе при дотриманні режиму тиші.

"Євген Кирилович — найбільш досвідчений і різнобічний фахівець у сфері національної безпеки. У протистоянні росіянам у Мінську потрібен саме такий політичний важковаговик", — пише політолог Володимир Фесенко, 60 років, у "Фейсбуку".

— Неважливо, хто займе місце Кучми. Перемовини неефективні, — говорить політолог 41-річний Михайло Басараб. — Мінські переговори — це кремлівський ­маневр для затягування часу. Один з інструментів гібридної агресії проти України й усього цивілізованого світу. РФ задовольняє відсутність результату. Нічого конструктивного в Мінську не народиться.

Ефективно протидіяти Москві можна лише посиленням міжнародних санкцій. Ініціатива за Кремлем. Він формує міжнародний порядок денний щодо українсько-російського протистояння. Путін не піде на компроміс, якщо не змусити його силою. Має мету — повне панування над Україною та Заходом. Закордонні спецслужби й аналітики чудово розуміють слабкі місця Кремля. Треба тиснути на них. Ідеться про активи російської еліти за кордоном, залежність від західних фінансових запозичень і технологій, постачання газу та нафти до Європи.

Зараз ви читаєте новину «Марчук замінив Кучму в Мінських переговорах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути