вівторок, 04 червня 2013 05:45

Люди відчувають, що їхнє хочуть забрати

Близько 60 відсотків українців виступають проти продажу газотранспортної системи України. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Наші газотранспортні системи українці вважають своєю власністю, до якої чинна влада не має жодного стосунку. Тому більшість виступають проти приватизації чи здавання в оренду, каже експерт із енергетичних питань Богдан Соколовський, 59 років:

— "Труба" для українця виконує дві основні функції — постачає газ, а також забезпечує тепло в домівках. Це така сама власність України, як і територія. Хоч би як було скрутно й важко, але більшість відстоюватимуть своє. Бо гроші легко розійдуться.

Люди, не вдаючись у подробиці, відчувають, що у них планують забрати належне їм. Міркують, що якогось іноземця чи свого бізнесмена до "труби" пускати не можна, бо через ГТС контролюють усю державу.

Українці мають вплив на трубопровід принаймні раз на п'ять років, коли обирають владу. На сьогодні газотранспортна система є власністю уряду, віддана в оренду "Нафтогазу". Якщо можновладці ладні піти на приватизацію чи оренду, вони ризикують. Бо щоразу під час виборів народ фактично підтверджує або не підтверджує свою згоду з діями влади. Зокрема на приватизацію.

Сьогодні озвучують суми, за які можна продати "трубу" і газосховища. Кажуть про 20-25 мільярдів доларів. Усі ці оцінки легко запустити в інформаційний простір. Але йдеться насамперед про політичну значимість. ГТС — одне з найвагоміших надбань кількох поколінь. І його вартість не можна виміряти грішми.

Зараз ви читаєте новину «Люди відчувають, що їхнє хочуть забрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути