Ексклюзиви
пʼятниця, 12 січня 2007 17:38

Луценко: новий закон про Кабмін - узурпація влади урядом

Затвердження Верховною Радою закону про Кабінет міністрів України є свідоцтвом остаточної узурпації влади урядом. Про це заявив радник президента, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Екс-міністр підкреслив, що не дає оцінку діям Блоку Юлії Тимошенко, який приєднався до коаліції і проголосував за подолання президентського вето на закон про Кабмін.

- У парламенті з двох демократичних партій одна не може ("Наша Україна"), а інша не хоче (БЮТ ) захищати інтереси демократії, - підкреслив він.

Луценко відзначив, що на даний момент в Україні склалася ситуація, коли "одна персона диктує життя всій країні". За словами радника президента, глава держави зараз має можливість тільки "давати моральну оцінку і звертатися до Конституційного суду".

Також Луценко повідомив, що за його інформацією, можна чекати й інших "нагород", зокрема, можливе призначення колишнього губернатора Закарпатської області, нині підсудного Івана Різака на якусь з посад.

Коментуючи призначення Володимира Радченка віце-прем"єром, Луценко сказав, що, з одного боку, Радченко є професіоналом, але, з іншого боку, його призначення - це "бажання забрати повноваження у секретаріату президента і РНБО".

- Призначення також означає узурпацію влади, яку крадуть у президента, - підкреслив радник глави держави.

На переконання Луценка, сьогодні в парламенті "всі політичні сили займаються торгами", а нинішня опозиція в особі БЮТ "на жаль, тільки називається опозицією".

Таким чином, підсумував Луценко, зараз в Україні відбувається "узурпація влади конкретно прем"єр-міністром".

Крім того, на прес-конференції екс-міністр запросив журналістів на проведення першої акції громадського руху народної самооборони, яка пройде в неділю (14 січня) в Івано-Франківську. Це буде фестиваль вертепів "Карпатія", повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: новий закон про Кабмін - узурпація влади урядом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути