четвер, 10 вересня 2009 17:11

Литвин знає про сценарії зриву виборів

Спікер Володимир Литвин заявив, що йому відомо про сценарії зриву президентських виборів. Про це він сказав в ефірі Київської державної регіональної телерадіокомпанії.

— Я знаю, що готуються різного роду сценарії зірвати ці вибори, — мовить голова Верховної Ради.

Додає, що Конституційний суд може визнати неконституційними деякі положення нового закону про вибори президента, що спричинить велику кількість судових позовів під час виборчої кампанії.

— У мене є великі сумніви, що закон буде визнано неконституційним у цілому. Але якщо так станеться, тоді можна вважати, що виборчий процес не відбувся. Я не виключаю і, більше того, переконаний, що є підстави у КС визнати ряд положень цього закону неконституційними, — підкреслює спікер.

За його словами, якщо Конституційний суд ухвалить відповідне рішення, це призведе до того, що "виборчий процес буде дезорганізовано".

— Це дасть привід тим, хто незадоволений результатом, оскаржити виборчий процес, — вважає Литвин. — Можна прогнозувати велику кількість позовів. Буде протистояння, яке почнеться після першого туру президентських виборів.

Спікер підкреслює, що попередній закон про вибори президента втратив силу, відколи чинності набув новий.

— Якщо гіпотетично уявити, що КС визнає неконституційним нинішній закон, тоді вибори в Україні буде зірвано, — переконаний голова Верховної Ради.

Як вважають політологи, зрив виборів вигідний президентові Віктору Ющенку, який намагається через рішення Конституційного Суду та дестабілізацію гривні подовжити власні повноваження.

Зараз ви читаєте новину «Литвин знає про сценарії зриву виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути