Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2010 01:44

Кваснєвський критикував поспішність і сумнівався в доцільності змін

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 
Минулого тижня Ялтинська європейська стратегія у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука провела сьому щорічну зустріч "Україна і світ: переосмислення перспектив". Із впливовими українськими і закордонними політиками зустрівся президент Віктор Янукович. Під час дискусії читав відповіді з аркуша. Про перебіг саміту "ГПУ" розповів Олексій Гарань, 51 рік, директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії:

- Щойно Конституційний суд ухвалив скасувати політреформу, про це доповіли президентові. Але Янукович відмовився його оголошувати присутнім на саміті. Ні для кого не секрет, що глава держави "не блещет ораторскими способностями". Він намагався уникати гострих запитань і вживав лише заготовлені офіційні формулювання. От його спитали: "Куди ви рухаєтеся - на Захід чи на Схід?" А він: "Читайте закон про основи зовнішньої та внутрішньої політики". Формально ніби все правильно сказав, але цілком зрозуміло, що уникнув прямої відповіді. Усе це елементи піару та поведінки, яку йому радить оточення.

У телевізійних репортажах про цю подію говорили лише позитивне. Хоча в Ялті не все було так однозначно. Запрошені іноземці насправді виявилися не готовими до такого повороту подій. Звісно, говорили, що це наша внутрішня справа, і в коментарях чітко дотримувалися дипломатичних формулювань. Проте висловлювали здивування, як ці зміни робилися. Александр Кваснєвський, колишній президент Польщі, критикував поспішність і сумнівався в доцільності змін. Так само і євродепутат Марек Сівєц допитувався, чому ми так квапимося. Бо це не питання економіки, а питання цінностей. Чи ми прагнемо відкритого європейського суспільства, чи російської моделі?

Спікер Володимир Литвин, до речі, говорив у кулуарах, що відправив закон про мови на експертизу і за це його критикують. Він сподівався, що Конституційний суд не поспішатиме з рішенням.

Зараз ви читаєте новину «Кваснєвський критикував поспішність і сумнівався в доцільності змін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути