четвер, 30 липня 2020 07:31

Кожен сьомий випускник не склав тест з історії України

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури цьогоріч складали 275 тисяч дітей. Склали — 92%, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти. Тест був єдиним обов'язковим для всіх вступників. Пороговий бал — 22 зі 104. Майже 23 тисячі дітей його не подолали і не зможуть вступати до вузів.

З історії України тестування склали 87%. Порогові 25 балів із 94 також не набрали близько 23 тисяч абітурієнтів.

— 8 відсотків випускників не пройшли пороговий бал з української мови та літератури. Торік таких було 16 процентів. Маємо прогрес, — каже кандидатка філологічних наук Інна Літвінова. — Оцінювання змінює суспільство. Російськомовні люди, які писали ЗНО з української, легше переходять на державну мову, бо мають базові навички.

"Кожен сьомий випускник не склав тест з історії України. Якби історія була обов'язковим іспитом, відсоток незадовільних результатів певно був би вищий, — пише політолог 43-річний Михайло Басараб у фейсбуку. — Погане знання історії — це не про школу, а про майбутнє країни. Безвідповідальні політичні рішення і голосування на виборах зазвичай трапляються через погане знання про минуле. Історія має стати обов'язковим випускним іспитом у школі".

Зараз ви читаєте новину «Кожен сьомий випускник не склав тест з історії України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути