вівторок, 02 жовтня 2007 16:49

Комуністи поскубли "регіоналів"

 

Партія регіонів підтвердила своє лідерство в дев"яти південно-східних областях. Вона домінувала там і на минулих виборах. Натомість БЮТ перехопив лідерство в "Нашої України" на Львівщині  та Івано-Франківщині. А в інших 14 областях збільшив кількість своїх прихильників. Такі попередні дані ЦВК.

— Президент і "Наша Україна" не виконали обіцянок, які давали у грудні 2004-го. Тому частина виборців відвернулися від них, — вважає президент Української академії політичних наук, Микола Михальченко, 65 років.

Юлія Тимошенко майже весь час працювала в напівопозиції: до президента, до уряду або до Верховної Ради, тому ці виборці проголосували за її політичну силу. БЮТ і НУ-НС сумарно отримали майже таку ж кількість голосів, як і на попередніх виборах.

— Це свідчить про те, що в Україні наявний не ідеологічний чи національний, а ціннісний розкол — по орієнтації на Захід чи на Схід, — наголошує політолог.

Партія регіонів дещо знизила свої показники порівняно з 2006 роком у Донецькій, Луганській і Харківській областях.

— Це показник того, що є розчаровані  в Януковичі. Він теж не виконав своїх обіцянок — покращити життя "уже сьогодні", зробити російську мову державною, тісно співпрацювати з Росією. Голоси цих виборців підібрали комуністи. Тимошенко практично нічого не взяла з електорату "регіоналів", — вважає Микола Михальченко.

На його думку, в цій ситуації буде сформований "помаранчевий", проєвропейський уряд, робота якого буде спрямована на євроінтеграцію та НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи поскубли "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути